Nostalgiaa Pudasjärven kaupungintalon valtuustosalissa - Täällä se kipinä syttyi


Julkaistu: perjantaina 5. joulukuuta 2014


pudasjarvi valtuustosali.jpgSami Pikkuahon eduskuntavaalikampanjan Pudasjärven vaalikiertueen avaus torstaina 4.12 sai puheille tulleet ihmiset ja ehdokkaan muistelemaan menneitä. Kaupungin keskustassa ihmiset kävivät jututtamassa ahkerasti tuttua ehdokasta. Illalla valtuustosalissa pidetyssä puhe- ja keskustelutilaisuudessa Sami muisteli poliittista heräämistään nuorukaisena Pudasjärvellä kuunnellessaan tunnerikkaita puheenvuoroja vesirakentamisen puolesta ja vastaan. Silloin mielenkiintoa oli herättänyt se, että kaksi vastakkaista mielipidettä voi tuntua eri ihmisistä ainoalta totuudelta. Politiikassa täytyy tästä huolimatta pystyä tekemään päätöksiä ja menemään eteenpäin. Se on demokratiaa. 

Illalla pidetyssä puhetilaisuudessa käytettiin paljon puheenvuoroja. Tukipuheenvuoronsa Samin kampanjalle käytti myös tuttu mies, kunnallisneuvos Paavo Pikkuaho. Hän näki tärkeänä, että eduskunnassa on edustaja, jonka sydämellä on aidosti Pudasjärven asiat yli puoluerajojen.


Sami kertoi tuntuvan mukavalta saada olla lapsuuden kotikunnan ihmisten edessä kertomassa omia ajatuksia ja kuuntelemassa kuulijoiden pohdintoja nykymenosta Pudasjärvellä ja muualla yhteiskunnassa. Ilmapiiri oli hienolla tavalla innostava ja eteenpäin katseleva. Myös rento huumori sai olla sävyttämässä mukavaa yhdessäoloa. Paikalla oli useamman poliittisen taustan omaavia ihmisiä. Tämä ei häirinnyt mitenkään rakentavaa keskustelua. Keskustelussa nousi esille mm. vanhusten inhimillinen hoitaminen, perheiden tukeminen, työllisyyteen liittyvät ratkaisut, Pudasjärven keskustan kehittäminen ja ohikulkevan liikenteen hyödyntäminen sekä kestävien arvojen korostamisen tarpeellisuus yhteiskunnassamme.

Illan päätteeksi pysähdyttiin vielä politiikan ytimen pohdintaan. Aidolla tavalla lähimmäisen kuuntelemisen säilyttäminen päätöksentekovastuussa olevilla on ensiarvoisen tärkeää. Toisen sanoman kuuleminen ja sisäistäminen ei ole helppoa. Sitä on kaikkien tarpeen opetella.

Tilaisuuden järjestämisestä vastasi Pudasjärven kokoomuksen puolesta Antero Kokko ja Aune Ekdalh.

Paikalla valtuustosalissa oli toistakymmentä osallistujaa.

Kuvat:  Kaupunginvaltuutettu Aune Ekdalh avaa positiiviseen tyyliinsä puhetilaisuuden kaupungintalolla.

Sami valtuustosalissa nostalgisissa tunnelmissa.

Sami ja Antero Kokko tarjoavat "taisteluliivit" päällä glögiä ja jututtavat Pudasjärveläisiä kaupan edessä.


pudasjarvi standi2.jpgpudasjarvi stadi.jpgaune ekdahl.jpg


Viimeisimmät uutiset

Eduskuntavaalit 2019


lauantaina 13. lokakuuta 2018

Ylen vaalikone - Samin mielipiteet  ja videot


sunnuntaina 12. maaliskuuta 2017

© 2019 Copyright Sami Pikkuaho