Eduskuntavaalit 2019


Julkaistu: lauantaina 13. lokakuuta 2018


IMG_8834.jpgKokoomuksen Pohjois-Pohjanmaan piiri on tehnyt tänään päätöksen asettaa minut ehdokkaaksi kevään 2019 eduskuntavaaleihin.

Lähden ehdolle hyvin mielelläni, koska monet ovat sitä toivoneet ja itselläni on käsitys, että kokemuksestani olisi ammennettavaa lainsäädäntötyöhön.

Haluan olla rakentamassa sellaista Suomea, jossa mahdollisuuksien tasa-arvo toteutuu. 


Erityisen tärkeää on se, että kaikilla lapsilla on hyvä kasvuympäristö ja perheiden jaksaminen on erityisen huolenpidon kohde. Suurperheen isänä, sairaanhoitajana ja Oulun kaupungin hyvinvointilautakunnan jäsenenä minulla on hyvä käsitys siitä, miten lainsäädäntötyössä meidän tulisi huomioida perheiden näkökulma.

Olen toiminut yrittäjänä 27 vuotta ja tunnen käytännössä yrittäjän arjen. Olen yrityksissäni työllistänyt paljon ihmisiä ja tarjonnut sadoille nuorille mahdollisuuden päästä työelämään mukaan. Istuva hallitus on tehnyt useita toimenpiteitä yrittäjyyden edellytysten parantamiseksi. Eduskuntakäsittelyssä olevalla lakihankkeella työllistämisen kynnystä voidaan edelleen madaltaa pienimpien yritysten kohdalla. Tärkeintä tämä on kuitenkin niiden kannalta, jotka ovat työelämän ulkopuolella ja syrjäytymisvaarassa. On kaikkien etu, että saamme kaikki työkykyiset ihmiset mukaan ja osallisiksi työllä hankittavasta toimeentulosta.


Iso reformi on kuitenkin vielä edessä, jotta työllisyysastetta saadaan edelleen nostettua. Paikallista sopimista on edistettävä siten, että työehdoista sopiminen on mahdollista kaikissa työpaikoissa riippumatta siitä, kuuluko yrittäjä tai työntekijä liittoihin vai ei. Työ on parasta sosiaaliturvaa ja sen eteen olen valmis uhraamaan aikaa ja vaivaa, jotta työpaikkoja syntyisi enemmän ja voisimme kasvavilla verotuloilla huolehtia hyvinvointivaltiomme sisäisestä ja ulkoisesta turvallisuudesta sekä kaikille tärkeistä palveluista.

Olen kiitollinen saamastani luottamuksesta ja haluan työskennellä parhaan kykyni mukaan Pohjoisen Suomen ja sen asukkaiden parhaaksi.

Sami Pikkuaho 

Oulun kaupunginvaltuutettu (kok)
Hyvinvointilautakunnan vpj

Viimeisimmät uutiset

Eduskuntavaalit 2019


lauantaina 13. lokakuuta 2018

Ylen vaalikone - Samin mielipiteet  ja videot


sunnuntaina 12. maaliskuuta 2017

© 2019 Copyright Sami Pikkuaho