Kokoomuksen ehdokastiimi antoi kirjakommentit - Samin valinta Väinö Linnan Tuntematon sotilas


Julkaistu: tiistaina 9. joulukuuta 2014


Sinituuli.pngKokoomuksen ehdokastiimi on monipuolinen ja laaja-alainen joukkue pohjois-suomalaisia ihmisiä. 18 ehdokkaan erilaisuus tuli esille myös yksilöllisissä kirjavalinnoissa kun Sinituuli-lehti pyysi jokaista ehdokasta kommentoimaan kirjaa joka on tehnyt vaikutuksen. Samin valinta oli tällä kertaa Väinö Linnan Tuntematon sotilas. Ohessa Samin kommentit kirjasta.


Kirjoista ensimmäisenä tulee mieleen Väinö Linnan tuntematon sotilas. Ei siksi, että se olisi minulle kovin tärkeä kirja, mutta vaikutuksen se on minuun tehnyt kun nuorena miehenä 1980 luvun alussa sen ensimmäisen kerran luin. Toisen kerran olen sen lukenut reserviupseerikoulussa.  Kirja avasi näkemään sodan raakuuden ja rosoisen vaikutuksen rintamalla oleviin sotilaisiin. Koen kirjan vahvistaneen maanpuolustustahtoani, mutta samalla se on osoittanut sodan järjettömyyden ja rauhan edistämisen välttämättömyyden yhteiskunnassa. Itsenäisyyden merkitystä se myös vahvisti. Kirja antoi minulle muutamien henkilökuvien kautta esimerkin suomalaisesta sisusta. Periksi ei anneta vaikeankaan tilanteen edessä.

Alla olevissa kuvissa koko vahva kokoomuksen tiimi. Valinnanvaraa on.

Outi Ervasti, Janne Heikkinen, Jarmo Husso, Juha Hänninen, Hannu Juntunen, Tomi Kaismo, Milla Kynkäänniemi, Teija Larikka, Tuula Mustonen, Asko Männistö, Outi Penttinen, Sami Pikkuaho, Lyly Rajala, Hanna Saari, Eero Suutari, Tiina Suutari, Mari-Leena Talvitie ja Leena Väänänen.

Sinituuli2.pngSinituuli.png

Viimeisimmät uutiset

Eduskuntavaalit 2019


lauantaina 13. lokakuuta 2018

Ylen vaalikone - Samin mielipiteet  ja videot


sunnuntaina 12. maaliskuuta 2017

© 2019 Copyright Sami Pikkuaho