Entinen kansanedustaja Oiva Savela tukee Samin valintaa eduskuntaan - Nyt tarvitaan vastuullisuutta


Julkaistu: maanantaina 18. maaliskuuta 2019


IMG_4087.jpgItsekkyys ja arvoperusteiden oheneminen ovat leimanneet maamme asioiden hoitoa pitemmän aikaa. Skandaalit ja kärjistykset ovat turmelleet arvokasta eduskuntatyötä. Kestävää perustaa ei oikein tahdo löytyä. Tarvitsemme vastuullisten päätösten tekoon sellaisia henkilöitä, joilla on kykyä ja uskallusta sekä yhteistyötaitoa tarttua asoihin, ei vain poliittisina ratkaisuina, vaan kansalaisia palvelevina tekoina.

Olen Samin kanssa keskustellessani ja tilaisuuksissa mukana olleena tutkaillut ja kysellyt hänen periaatteitaan. En tiedä, onko hän vaistonnut kysymysteni ja kommenttieni  taustan. Vastaukset ovat tyydyttäneet minua. Jos hän ei ole jotain aluetta täysin hallinnut, on hän luvannut ottaa asioista selkoa. Se on avoimuutta ja rehtiyttä.

Kansakunnan turva  ei ole vain taloutta sellaisenaan, vaan se vaatii heikommassa asemassa olevista sekä ulkoisesta ja sisäisestä turvallisuudesta huolehtimista. Kannattava yritystoiminta ja sen kautta luotu taloudellinen pohja ovat niitä välineitä, joilla meidän tarpeet tyydytetään. Myöskin työllisyys hoituu tätä kautta.

Terve arvomaailma, henkisten ja taloudellisten näkökulmien kokonaisuus yhdistyvät Samissa.

Siksi SAMI - 131.

Oiva Savela

Lue lisää »

Kirkolliskokousedustaja Sirkka-Liisa Myllylä tukee Sami Pikkuahon valintaa eduskuntaan


Julkaistu: torstaina 7. maaliskuuta 2019


Sirkka-Liisa-Myllyla.jpgEläkkeellä oleva vanhusten palvelukeskuksen johtaja ja kirkolliskousedustajana toimiva  Sirkka-Liisa Myllylä on Sami Pikkuahon tukijoukoissa eduskuntavaaleissa. Myllylä on pitkänlinjan kokoomusvaikuttaja, hän kuuluu mm. Oulun kokoomuksen hallitukseen

- Olin Pudasjärven kunnassa toisena kokoomuslaisena valtuutettuna 1980-ja 90-luvuilla. Sami Pikkuaho oli jo pikkupoikana istumassa valtuustosalissa seuraamassa valtuuston kokousta. Hänen isänsä oli kunnanjohtaja. 

Sami on Oulun Kokoomuksen kunnallisjärjestön puheenjohtaja ja sitä myöten olen tutustunut hänen malliinsa työskennellä kokoomuksessa. Kannatan ehdottomasti Samin - Pudasjärven pojan valintaa eduskuntaan, Sirkka-Liisa toteaa.

Lue lisää »

Professori Pertti Kokkonen tukee Sami Pikkuahon valintaa eduskuntaan


Julkaistu: maanantaina 25. helmikuuta 2019


Perttikokkonen.jpgVain yhteispelillä saavutetaan tuloksia

Vaaleissa ihmiset yleensä äänestävät henkilöä, joka heidän mielestään parhaiten tulee ajamaan ja esillä pitämään heille itselleen tärkeitä asioita. Näitä ovat esimerkiksi sosiaali- ja terveyspalveluiden saatavuus, vanhuspalvelut, lapsiperheiden asiat kuten kotihoidon palautus, varhaiskasvatus ja ryhmäkoot päiväkodeissa ja peruskoulussa, koulutus ja tutkimus, liikenne järjestelyt ja vakaat olot yrittäjyydelle ja uusien työpaikkojen luomiselle,  maahanmuutto ja sisäisen turvallisuuden asiat, ilmastomuutos ja kestävä kehitys. Listaa voisi varmasti jatkaa lähes loputtomiin. Kaikki nämä hyvät ja tärkeät asiat vaativat rahaa eli kakkua on ensiksi leivottava, jotta sitä voidaan jakaa ja jakaa oikeudenmukaisesti.

Lue lisää »

Paavo Pikkuaho luovutti Oulun Seudun Muistiyhdistyksen muistiperheiden kannanoton eduskunnan kansalaisinfossa


Julkaistu: perjantaina 22. helmikuuta 2019


52856408_2295211863877325_5992138286032748544_n.jpgKuva: Kristiina Karjalainen

Helsinki 21.2.2019, Eduskunnan kansalaisinfo, Pikkuparlametti

Kunnallisneuvos Paavo Pikkuaho luovutti Oulun Seudun Muistiyhdistys ry:n muistiperheiden puolesta kannanoton kansalaisinfossa eduskunnassa. Muistiperheistä kolme oli mukana luovutuksessa. Kannanottoa oli vastaanottamassa kansanedustajia eri puolueista. Kokoomukselta paikalla olivat kansanedustajat Sari Sarkomaa ja Eero Suutari. Alla kannanotto kokonaisuudessaan.

Lue lisää »

Samin kampanjan arvat myynnissä - huippu palkinnot!


Julkaistu: maanantaina 4. helmikuuta 2019


arpalista.jpgSamin eduskuntavaalikampanjan kulujen kattamiseksi myydään arpoja. Arpajaiset järjestää Paremman arjen puolesta ry ja luvan niille on myöntänyt Oulun poliisilaitos. Arpoja on 2000 kpl ja yhden arvan hinta on viisi euroa. Niiden myyntiaika päätyy 14.4. Arvonta suoritetaan poliisin toimesta. Voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Voittoina on Mökkiviikko Ukkohallassa (800€), Mökkiviikonloppu Syötteellä (600€), OnePlus 6T Anroid-puhelin (549€), Sony PlayStation 4 pelikonsoli (379€), Marimekon pussilakana setti kahdelle (217€), 5 x peräkärrypalju viikonlopuksi halkoineen (200€/kerta), Stiga Snowracer GT- rattikelkka (69€), 3 x taidejuliste (60€/kpl) ja Superpark päiväliput kahdelle (38€). Arpoja voi ostaa kampanjan tilaisuuksissa tai ottamalla yhteyttä kampanjasihteereihin: Päivi p. 040 035 3612 tai Anna-Kaija p. 040 508 8630.

Lue lisää »

Sami Pikkuaho collection by Puine - kampanjatuotteet julkistettiin 19.1.2019


Julkaistu: lauantaina 19. tammikuuta 2019


Jasmiina_kolehmainen.jpgLahtelainen nuori yrittäjä Jasmiina Kolehmainen on suunnitellut ja toteuttanut Samin eduskuntavaalikampanjan kampanjantuotteet. Nyt julkaistava tuotevalikoima sisältää mm. riipuksia, ikikukkia ja avaimenperiä. Riipuksia on kahta eri kokoa. Tuotteet on valmistettu suomalaisesta koivuvanerista yksilöllisesti Kolehmaisen Puine – yrityksessä. Hieno tuotevalikoima on suunniteltu ja toteutettu yksinoikeudella Samin kampanjaan.

Yhteistyö syntyi arvostuksesta nuoren yrittäjän toimintaan ja korkealaatuisiin tuotteisiin. - Näen tärkeänä nuorten kyvyn tarttua unelmiin ja ponnistella niiden saavuttamiseksi. Jasmiina on tässä kannustava esimerkki kaikille yrittäjäksi haluaville nuorille, Sami kertoo. – Hän on rohkeasti yhdistänyt luovuuden yrittäjyyteen ja työllistää itsensä lisäksi kaksi työntekijää. Juuri tällaisella toiminnalla syntyy Suomeen työtä ja tulevaisuutta. Nuorten yrittäjyyttä haluan tukea jatkossakin, Sami toteaa.

Tuotteet julkistettiin lauantaina 19.1.2019. Ennakkomyynti käynnistyy maanantaina 21.1.2019

Puine logo (1).pngriipus2.pngkukat.pngriipuspyorea (1).png
avaimenperat.pngkukat3.png
kukat2.png

Lue lisää »

Tuomas Tuuli veturiksi Sami Pikkuahon eduskuntavaalikampanjaan


Julkaistu: keskiviikkona 16. tammikuuta 2019


c65014a3-8e4a-4070-880e-39a04f4c6462.jpgPyhäntäläinen tuotantotalouden DI, Tuomas Tuuli on valittu Samin eduskuntavaalikampanjan vaalipäälliköksi. Tuomas on 38 vuotias perheenisä ja Pyhännän kokoomuksen puheenjohtaja. Politiikassa hän on toiminut mm. valtuuston varapuheenjohtajana. Tuomas on ollut monissa vastuullisissa työtehtävissä Pyhännän yrityksissä. Viimeksi hän on toiminut LapWallin tehtaanjohtajana. Tuomas harrastaa maratonjuoksua ja salibandya.

- Olen jo toista kertaa Sami Pikkuahon vaalikampanjassa mukana. Hän on energinen ja asiakysymykset hallitseva politiikan suoralinjainen toimija. Arvostan hänen taustaansa yrittäjänä ja arjen monipuolisena asiantuntijana. Terveydenhuolto-alan koulutus ja työkokemus antaa pohjaa ymmärtää sotepuolen tärkeitä ajankohtaisia kysymyksiä. Samia tarvitaan nyt kokoomuksen eduskuntaryhmässä, Tuomas toteaa. - Haluan olla innostamassa kaikenikäisiä ihmisiä eripuolilta maakuntaa mukaan paremman arjen kampanjaan!

Lue lisää »

Kaleva: Yrittäjä ja kau­pun­gin­val­tuu­tet­tu Sami Pikkuaho valittiin luotsaamaan Oulun kokoomusta – "Tavoite nousta kaupungin suurimmaksi puolueeksi"


Julkaistu: lauantaina 1. joulukuuta 2018


Kalevan kuva.png
KALEVA Antti Pasanen OULU 30.11.2018 13:48 | PÄIVITETTY 30.11.2018 14:01
 
Oulun kaupunginvaltuutettu ja hyvinvointilautakunnan varapuheenjohtaja, yrittäjä Sami Pikkuaho, 50, on valittu Kokoomuksen Oulun kunnallisjärjestön puheenjohtajaksi vuodelle 2019.

Varapuheenjohtajaksi valittiin Anna-Liisa Lämsä ja taloudenhoitajaksi Niilo Heinonen.

Pikkuaho kertoo tiedotteessa, että kokoomuslaisten tavoite on nousta Oulussa suurimmaksi puolueeksi.


– Meillä on aktiivisesti toimiva järjestöväki ja erityisesti nuoret toimivat innostavalla tavalla. Uusia jäseniä on saatu mukavasti.

Pikkuahon mukaan viestinnässä on selkeyttämisen paikka.

Kokoomuksen toteuttama asioiden hoitaminen pitäisi pystyä viestimään entistä paremmin kaikenikäisille ihmisille arjen keskellä, hän toteaa.

Pikkuaho on koulutukseltaan sairaanhoitaja, mutta toiminut jo vuosia perustamansa kiinteistöhuoltoyritys Fixin johdossa. Perheeseen kuuluu 14 lasta ja kuusi lastenlasta.

Pikkuaho oli kokoomuksen listoilta ehdolla viime eduskuntavaaleissa, mutta ei tullut valituksi. Hän on jälleen ehdolla tulevissa eduskuntavaaleissa 2019.

Johdon lisäksi Oulun kokoomuslaiset valitsivat torstain kokouksessaan myös kunnallisjärjestön hallituksen. Jäseniksi valittiin Aimo Sutinen, Henna Perätalo, Anna Rounaja, Jarkko Ruottinen, HarriKuoppamaa, Sirkka-Liisa Myllylä, Antti Haapalainen ja Tero Väyrynen.

Lue lisää »

Eduskuntavaalit 2019


Julkaistu: lauantaina 13. lokakuuta 2018


IMG_8834.jpgKokoomuksen Pohjois-Pohjanmaan piiri on tehnyt tänään päätöksen asettaa minut ehdokkaaksi kevään 2019 eduskuntavaaleihin.

Lähden ehdolle hyvin mielelläni, koska monet ovat sitä toivoneet ja itselläni on käsitys, että kokemuksestani olisi ammennettavaa lainsäädäntötyöhön.

Haluan olla rakentamassa sellaista Suomea, jossa mahdollisuuksien tasa-arvo toteutuu. 

Lue lisää »

Piirikokous valitsi uuden luottamushenkilöjohdon ja otti kantaa raideyhteyksiin


Julkaistu: lauantaina 13. lokakuuta 2018


5da53cc8-2021-4c05-84bb-e2b2285eafcf.jpgPohjois-Pohjanmaan Kokoomus piti sääntömääräisen syyskokouksensa lauantaina 13.10.2018 Oulussa. Kokous käsitteli sääntömääräisten asioiden lisäksi kevään 2019 eduskuntavaaleja asettaen listalle 5 uutta ehdokasta. Lisäksi piirikokous päätti solmia eduskuntavaaleissa vaaliliiton Oulun vaalipiirissä RKP:n kanssa.

Lue lisää »

Kaleva: Kokoomus nimesi ehdokkaita ja solmi vaaliliton RKP:n kanssa Oulun vaalipiirissä


Julkaistu: lauantaina 13. lokakuuta 2018


xlarge-1355110.JPG

Yrittäjä Sami Pikkuaho on yksi kokoomuksen nimeämistä eduskuntavaaliehdokkaista. Arkistokuva. KUVA: Jukka Leinonen


Lue lisää »

Kaleva: Sami Pikkuahon työurassa on riittänyt muutosta - Oululla on paljon parantamista


Julkaistu: sunnuntaina 17. joulukuuta 2017


Sami 50 kaleva.jpg

Sähköasentajasta lääkintävahtimestariksi, siitä edelleen sairaanhoitajaksi, ambulanssiyrittäjäksi – ja lopulta talohuoltoyrityksen toimitusjohtajaksi.

50-vuotta täyttävän Sami Pikkuahon työuraa ei voi sanoa kapeaksi.

Kuva: Kaleva

Lue lisää »

Vetovoimainen pohjoinen kaupunki - ensimmäinen valtuustopuheenvuoroni


Julkaistu: maanantaina 5. keskuuta 2017


VETOVOIMAINEN POHJOINEN KAUPUNKI - vuonna 2025 Oulu on ykkönen!

Kyseessä on merkittävä asia Oulun tulevaisuuden kannalta. Me tarvitsemmme todellakin uutta draivia kaupunkimme kehittämiseen!

Nykyiseltä imagoltaan Oulu ei pärjää kovinkaan kummoisesti mm. yrityselämän tai muutettavuuden näkökulmasta. Edelle menevät kaikki isot kaupungit ja koko joukko vähän pienempiäkin. Paljon on edessä puheiden sijasta tekoja jos mielimme saavuttaa tavoitteen olla vuonna 2025 imagoltamme ykkönen. Varmasti monet kaupungit tavoittelevat omilla toimillaan paalupaikkaa. Kysymys on siis kilpailusta.

Lue lisää »

Ylen vaalikone - Samin mielipiteet  ja videot


Julkaistu: sunnuntaina 12. maaliskuuta 2017


Ylen vaalikoneessa nyt nähtävillä Samin vastaukset vaalikoneen kysymyksiin. Mukana myös videot. 

https://vaalikone.yle.fi/kuntavaalit2017/oulu/ehdokkaat/18752

YLE VaaliGalleria.png

Lue lisää »

Samin eduskuntavaalikampanjan palauteilta - työ kokoomuksessa jatkuu


Julkaistu: torstaina 30. huhtikuuta 2015


Palaute vakea2.jpgPuolitoista viikkoa vaalien jälkeen osa paremman arjen kampanjan tukijoukoista kokoontui palautetilaisuuteen Anna-Kaija ja Sami Pikkuahon kotiin Oulun Aaltokankaalle.

Mukavissa tunnelmissa kokoontunut väki toi esille tyytyväisyytensä yhteiseen positiiviseen hankkeeseen. Vaikka tavoite yrittäjien ja perheiden kansanedustajan valinnasta ei nyt toteutunutkaan, nähtiin esillä olevien asioiden saavuttaneen hyvin näkyvyyttä vaalikampanjan aikana.

Kokoomuksen vaalitulokseen alueellisesti oltiin tyytyväisiä. Kahden edustajan valinta gallupennusteista poiketen oli hyvä saavutus. Oulu sai Mari-Leena Talvitiestä hyvän kansanedustajan. 

Tilaisuudessa käytetyissä puheenvuoroissa tuli esille innostus yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen kokoomuksen kautta. Kokoomuksen arvopohja ja eteenpäin katsova politiikka antaa hyvän mahdollisuuden yhteiskunnan rakentamiseen niin kunnallisella kuin valtakunnallisella tasolla.

Lue lisää »

Paremman arjen vaalivalvojaiset - Kiitos ystävät!


Julkaistu: tiistaina 21. huhtikuuta 2015


Val Sami ja porukkaa.jpgSami Pikkuahon eduskuntavaalikampanjan päätöstä juhlistettiin vaalivalvojaisissa sunnuntaina Oulussa Fixin tiloissa. Tilaisuus oli kaikille avoin ja paikka ääriään myöten täynnä kampanjassa mukana olleita nuoria, aikuisia ja varttuneita.

Jo tilaisuuden alussa ennakkoäänten valmistuttua selvisi, että kampanja ei tällä kertaa johtanut valintaan. Tunnelma oli tästä huolimatta mukava ja positiivinen. Tyytyväisiä oltiin hienosta yhteishengestä ja tekemisen ilosta, jota saatiin vaalityössä kokea. Paljon on tästä kampanjasta jokainen saanut; uusia ystäviä ja kokemusta yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta ja osallistumisesta. Monissa puheenvuoroissa tuotiin esiin myös tyytyväisyys siitä, että kampanja keskittyi positiivisesti oman asian eteenpäinviemiseen toisia arvostelematta. Se onkin ollut tämän kampanjan tunnuspiirre.

Tärkeänä nähtiin myös paremman arjen asioiden esillä pitäminen vaalityön aikana järjestetyissä tilaisuuksissa ja julkaisuissa. Tilaisuudesta ei väki malttanut lähteä pois, viimeiset poistuivat pitkästi puolenyön jälkeen.

Lue lisää »

VIIMEISIMMÄT UUTISET

Eduskuntavaalit 2019


lauantaina 13. lokakuuta 2018

Ylen vaalikone - Samin mielipiteet  ja videot


sunnuntaina 12. maaliskuuta 2017

© 2019 Copyright Sami Pikkuaho