Kaleva: Yrittäjä ja kau­pun­gin­val­tuu­tet­tu Sami Pikkuaho valittiin luotsaamaan Oulun kokoomusta – "Tavoite nousta kaupungin suurimmaksi puolueeksi"


Julkaistu: lauantaina 1. joulukuuta 2018


Kalevan kuva.png
KALEVA Antti Pasanen OULU 30.11.2018 13:48 | PÄIVITETTY 30.11.2018 14:01
 
Oulun kaupunginvaltuutettu ja hyvinvointilautakunnan varapuheenjohtaja, yrittäjä Sami Pikkuaho, 50, on valittu Kokoomuksen Oulun kunnallisjärjestön puheenjohtajaksi vuodelle 2019.

Varapuheenjohtajaksi valittiin Anna-Liisa Lämsä ja taloudenhoitajaksi Niilo Heinonen.

Pikkuaho kertoo tiedotteessa, että kokoomuslaisten tavoite on nousta Oulussa suurimmaksi puolueeksi.


– Meillä on aktiivisesti toimiva järjestöväki ja erityisesti nuoret toimivat innostavalla tavalla. Uusia jäseniä on saatu mukavasti.

Pikkuahon mukaan viestinnässä on selkeyttämisen paikka.

Kokoomuksen toteuttama asioiden hoitaminen pitäisi pystyä viestimään entistä paremmin kaikenikäisille ihmisille arjen keskellä, hän toteaa.

Pikkuaho on koulutukseltaan sairaanhoitaja, mutta toiminut jo vuosia perustamansa kiinteistöhuoltoyritys Fixin johdossa. Perheeseen kuuluu 14 lasta ja kuusi lastenlasta.

Pikkuaho oli kokoomuksen listoilta ehdolla viime eduskuntavaaleissa, mutta ei tullut valituksi. Hän on jälleen ehdolla tulevissa eduskuntavaaleissa 2019.

Johdon lisäksi Oulun kokoomuslaiset valitsivat torstain kokouksessaan myös kunnallisjärjestön hallituksen. Jäseniksi valittiin Aimo Sutinen, Henna Perätalo, Anna Rounaja, Jarkko Ruottinen, HarriKuoppamaa, Sirkka-Liisa Myllylä, Antti Haapalainen ja Tero Väyrynen.

Lue lisää »

Eduskuntavaalit 2019


Julkaistu: lauantaina 13. lokakuuta 2018


IMG_8834.jpgKokoomuksen Pohjois-Pohjanmaan piiri on tehnyt tänään päätöksen asettaa minut ehdokkaaksi kevään 2019 eduskuntavaaleihin.

Lähden ehdolle hyvin mielelläni, koska monet ovat sitä toivoneet ja itselläni on käsitys, että kokemuksestani olisi ammennettavaa lainsäädäntötyöhön.

Haluan olla rakentamassa sellaista Suomea, jossa mahdollisuuksien tasa-arvo toteutuu. 

Lue lisää »

Piirikokous valitsi uuden luottamushenkilöjohdon ja otti kantaa raideyhteyksiin


Julkaistu: lauantaina 13. lokakuuta 2018


5da53cc8-2021-4c05-84bb-e2b2285eafcf.jpgPohjois-Pohjanmaan Kokoomus piti sääntömääräisen syyskokouksensa lauantaina 13.10.2018 Oulussa. Kokous käsitteli sääntömääräisten asioiden lisäksi kevään 2019 eduskuntavaaleja asettaen listalle 5 uutta ehdokasta. Lisäksi piirikokous päätti solmia eduskuntavaaleissa vaaliliiton Oulun vaalipiirissä RKP:n kanssa.

Lue lisää »

Kaleva: Kokoomus nimesi ehdokkaita ja solmi vaaliliton RKP:n kanssa Oulun vaalipiirissä


Julkaistu: lauantaina 13. lokakuuta 2018


xlarge-1355110.JPG

Yrittäjä Sami Pikkuaho on yksi kokoomuksen nimeämistä eduskuntavaaliehdokkaista. Arkistokuva. KUVA: Jukka Leinonen


Lue lisää »

Kaleva: Sami Pikkuahon työurassa on riittänyt muutosta - Oululla on paljon parantamista


Julkaistu: sunnuntaina 17. joulukuuta 2017


Sami 50 kaleva.jpg

Sähköasentajasta lääkintävahtimestariksi, siitä edelleen sairaanhoitajaksi, ambulanssiyrittäjäksi – ja lopulta talohuoltoyrityksen toimitusjohtajaksi.

50-vuotta täyttävän Sami Pikkuahon työuraa ei voi sanoa kapeaksi.

Kuva: Kaleva

Lue lisää »

Vetovoimainen pohjoinen kaupunki - ensimmäinen valtuustopuheenvuoroni


Julkaistu: maanantaina 5. keskuuta 2017


VETOVOIMAINEN POHJOINEN KAUPUNKI - vuonna 2025 Oulu on ykkönen!

Kyseessä on merkittävä asia Oulun tulevaisuuden kannalta. Me tarvitsemmme todellakin uutta draivia kaupunkimme kehittämiseen!

Nykyiseltä imagoltaan Oulu ei pärjää kovinkaan kummoisesti mm. yrityselämän tai muutettavuuden näkökulmasta. Edelle menevät kaikki isot kaupungit ja koko joukko vähän pienempiäkin. Paljon on edessä puheiden sijasta tekoja jos mielimme saavuttaa tavoitteen olla vuonna 2025 imagoltamme ykkönen. Varmasti monet kaupungit tavoittelevat omilla toimillaan paalupaikkaa. Kysymys on siis kilpailusta.

Lue lisää »

Ylen vaalikone - Samin mielipiteet  ja videot


Julkaistu: sunnuntaina 12. maaliskuuta 2017


Ylen vaalikoneessa nyt nähtävillä Samin vastaukset vaalikoneen kysymyksiin. Mukana myös videot. 

https://vaalikone.yle.fi/kuntavaalit2017/oulu/ehdokkaat/18752

YLE VaaliGalleria.png

Lue lisää »

Samin eduskuntavaalikampanjan palauteilta - työ kokoomuksessa jatkuu


Julkaistu: torstaina 30. huhtikuuta 2015


Palaute vakea2.jpgPuolitoista viikkoa vaalien jälkeen osa paremman arjen kampanjan tukijoukoista kokoontui palautetilaisuuteen Anna-Kaija ja Sami Pikkuahon kotiin Oulun Aaltokankaalle.

Mukavissa tunnelmissa kokoontunut väki toi esille tyytyväisyytensä yhteiseen positiiviseen hankkeeseen. Vaikka tavoite yrittäjien ja perheiden kansanedustajan valinnasta ei nyt toteutunutkaan, nähtiin esillä olevien asioiden saavuttaneen hyvin näkyvyyttä vaalikampanjan aikana.

Kokoomuksen vaalitulokseen alueellisesti oltiin tyytyväisiä. Kahden edustajan valinta gallupennusteista poiketen oli hyvä saavutus. Oulu sai Mari-Leena Talvitiestä hyvän kansanedustajan. 

Tilaisuudessa käytetyissä puheenvuoroissa tuli esille innostus yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen kokoomuksen kautta. Kokoomuksen arvopohja ja eteenpäin katsova politiikka antaa hyvän mahdollisuuden yhteiskunnan rakentamiseen niin kunnallisella kuin valtakunnallisella tasolla.

Lue lisää »

Paremman arjen vaalivalvojaiset - Kiitos ystävät!


Julkaistu: tiistaina 21. huhtikuuta 2015


Val Sami ja porukkaa.jpgSami Pikkuahon eduskuntavaalikampanjan päätöstä juhlistettiin vaalivalvojaisissa sunnuntaina Oulussa Fixin tiloissa. Tilaisuus oli kaikille avoin ja paikka ääriään myöten täynnä kampanjassa mukana olleita nuoria, aikuisia ja varttuneita.

Jo tilaisuuden alussa ennakkoäänten valmistuttua selvisi, että kampanja ei tällä kertaa johtanut valintaan. Tunnelma oli tästä huolimatta mukava ja positiivinen. Tyytyväisiä oltiin hienosta yhteishengestä ja tekemisen ilosta, jota saatiin vaalityössä kokea. Paljon on tästä kampanjasta jokainen saanut; uusia ystäviä ja kokemusta yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta ja osallistumisesta. Monissa puheenvuoroissa tuotiin esiin myös tyytyväisyys siitä, että kampanja keskittyi positiivisesti oman asian eteenpäinviemiseen toisia arvostelematta. Se onkin ollut tämän kampanjan tunnuspiirre.

Tärkeänä nähtiin myös paremman arjen asioiden esillä pitäminen vaalityön aikana järjestetyissä tilaisuuksissa ja julkaisuissa. Tilaisuudesta ei väki malttanut lähteä pois, viimeiset poistuivat pitkästi puolenyön jälkeen.

Lue lisää »


© 2017 Copyright Sami Pikkuaho