Tukiryhmä

Tervetuloa mukaan paremman arjen positiiviseen kampanjaan! Täällä on tekemisen meininki! Mukana tukiryhmässä on jo paljon eri-ikäisiä ihmisiä eripuolilta vaalipiiriä. Ota yhteyttä ohessa oleviin vastuuhenkilöihin tai lähetä viestiä tai soita suoraan Samille.

Tukiryhmässä voi toimia jokainen omalla panoksellaan tilanteen mukaan.

Nuorten tukiryhma.jpg

 

JULKAISEMME TÄSSÄ SAMILLE LÄHETETTYJÄ TUENILMAISUJA 5.2.2019 LÄHTIEN

 

NÄKÖKULMIA SAMISTA PÄIVÄN POLITIIKASSA

taisto maatta.jpgTaisto Määttä, Oulu

Etsitkö oikeaa kohdetta äänellesi? Minä en etsi, ehdokkaani on Sami Pikkuaho! Sen lisäksi että on ilo tuntea Sami henkilökohtaisesti, näkemystä antaa mm. pitkäaikainen mukana oloni eduskuntavaalien vaalityössä varhaiselta 80-luvulta lähtien.

Millainen Sami politiikassa?

Olen seurannut Samin toimintaa Oulun poliittisessa kentässä runsaan viiden vuoden ajan. Sami on saanut nopeasti asemansa Oulun kunnallispolitiikassa. Erityisesti ilahduttaa se, että hänen kykynsä on pantu merkille Oulun Kokoomuksessa, jonka puheenjohtajaksi hänet syksyllä valittiin. Tämä ei ole tapahtunut syyttä eikä sattumalta. Häneen on puolue voinut luottaa esimerkiksi hänen sovittelukykynsä ja näkökulmansa laajuuden ansiosta; kestäviä päätöksiä ei saada aikaan jyräämällä, ei myöskään junttaamalla.

Kun Sami saa ajaakseen jotakin, niin siitä voi odottaa särötöntä tulosta – mikäli se hänestä riippuu. Tämän takia Sami on puolueessa ja Oulun kaupunginhallinnossa saanut tehtäviä, joissa tehty työ kyllä näkyy ja tuottaa tulosta.

Mitä taustoja?

Arvostan ja voin vain ihailla Samin monipuolista lahjakkuutta. Mutta lahjojen ohella tarvitaan politiikan työssä – ja missä vain työssä – kokemusta ja siitä saatua toimivaa näkökulmaa. Havahdun päivänkohtaiseen tosiasiaan: hänen kokemuksensa ja koulutuksensa osuvat jetsulleen ajankohtaisiin poliittisiin polttopisteisiin! Ensinnäkin hänen monivuotinen käytännön kokemuksensa hoitotyön osa-alueilla (ensihoito; sairaankuljetus; sairaanhoito) antaa vissin näkökulman vielä työstettävänä olevaan sosiaali- ja terveyslainsäädäntöön.

Toinen, ehkä vielä vahvempi Sami Pikkuahon kokemuskenttä on yrittäminen. Hän on ollut yrittäjänä vaimonsa Anna-Kaijan kanssa 27 vuotta (aiemmin sairaankuljetus, nyt kodin kunnossapitopalvelut). Sami on useasti tähdentänyt yritysten roolia silmämääränä, että yhteiskunta pärjäisi paremmin materiaalisesti, sosiaalisesti ja henkisestikin. Ymmärrämme helposti sen Kokoomuksen läpi vuosikymmenten korostaman järjestyksen, että yritykset – ja juuri pärjäävät yritykset – tuottavat yhteiskunnalle varallisuutta. Sitä tämä maa nytkin kaipaa mm. koulutuksen sekä sosiaalisen ja terveydellisen hyvinvoinnin ylläpitoon. ”Yhteiskunta ei pysty limppua jakamaan, jos ei sitä joku ensin leivo!” Näin on Sami asian useasti muotoillut.

”Pienen ihmisen asialla”

Usein kuulee populistin suusta mainostavaa korostusta , että ollaan ”pienen ihmisen asialla”. Nämä ulostulot ovat kuitenkin sikäli ontuvia, että niillä tultaisiin jakamaan yhteiskunnan vielä kertymätöntä varallisuutta ja – mitä pahiten vierastamme – peräti vastikkeetta. Samin mielestä tästä ajattelutavasta on poliitiiselle taivaalle noussut uhkaavia pilviä monistakin suunnista: on ennätysmäisiä eläkkeitten nostotarjouksia, on perustulon jakamisen avokätisyyttä ja niin edelleen. Samin mielestä sosiaalisen tuen on määrä antaa tarvittava apu, ei syrjäyttää joutilaaksi. Sami kavahtaa vastikkeetonta kansalaispalkkaa.

Pienen ihmisen asialla pystyy yhteiskunta olemaan, kun yrityksiä kohtaan muodostuu myönteinen, rakentava asenne. Ei mikään taho, joka on tekemässä päätöksiä työelämän ehdoista, ei saisi – eikä saa! - menettelyllään torpedoida hyvän asenteen syntymistä. Eivätkä sen vastavoimana saisi ainakaan enää olla kyräilevät, kademieliset asenteet. Hyvä askel tässä asiassa olisi esimerkiksi Samin kannattama paikallisen sopimisoikeuden kehittäminen. Niin nousisi lisää se prosenttiluku, josta media on viime aikoina iloksemme voinut kuuluttaa: 72.5 %. Valtiovarainministeriön asiantuntijat aivan äsken ilmaisivat, että nousu tästä on tarpeen ihan pikimmiten. Sami tähdentääkin, että se onnistuu sen tapaisin ponnistuksin, joita on tehty Petteri Orpon vetämällä talouspolitiikalla. - Pärjäävä yritys, jonka työpäivään aamulla lähtee tyytyväinen työntekijä, pystyy kartuttamaan yhteiskunnan varallisuutta.

Nyt, näinäkin vuosina syntyvä ”pieni ihminen”, kaikki lapsemme mukaan lukien, ei saisi jäädä vaille tervettä työelämää, mutta ei myöskään tarpeen tullen vaille tukea ja turvaa. Tästä asiasta Samilla on varmasti runsaasti valaisevaa sanottavaa. Sitä taustoittavat hänen arvonsa ja kokemuksensa erityisen hyvin.

Entä vielä?

Samin kanssa on helppo keskustella. Hänen ihmissuhteitten verkostonsa on laaja ja ulottuu kohtaamiensa ihmisten skaalan ääripäihin. Ei sinun eikä minun tarvitse ujostella Samin seurassa. Tällaiset ominaisuudet politiikassa ovat palkitsevia henkilölle itselleen. Mutta kun politiikassa tapahtuu asioita monensuuntaisesti, niin taidokas kanssakäyminen avaa tietä kitkattomalle politiikalle. Tällaisesta on tosi mukava kuulla uutista… Se Samin välittömyys ja joustavuus! Ne ovat heti alkuun avanneet hänen erinomaisesti toimivat suhteensa puolueen johtoon.

 

 

Seuraa Samin kampanjaa
Klikkaa tästä!Samin tukiryhmä

Jos haluat mukaan tukiryhmään, ota yhteyttä!

tukiryhma@samipikkuaho.fi


Vaalipäällikkö

Tuomas Tuuli

puh. 044 975 4835

tuulituomas@gmail.com

 

Kampanjasihteerit

Päivi Tuomivaara

puh. 0400 353 612

paivi.tuomivaara@pp.inet.fi

Anna-Kaija Pikkuaho

puh. 040 508 8630

ak.pikkuaho@gmail.com


Muut vastuuhenkilöt

Jani Pitkänen

puh. 040 508 2074

jani.pitkanen@samipikkuaho.fi

Marko Tolonen

puh. 040 726 4152

marko.tolonen@lahitapiola.fi

Tuomo Viitajylhä

puh. 040 481 1616

tuomo.viitajylha@gmail.com© 2019 Copyright Sami Pikkuaho