Sami Pikkuaho


Olen 51-vuotias, ison perheen isä. Olen avioitunut vaimoni Anna-Kaijan kanssa vuonna 1990. Perheeseemme kuuluu 14 lasta, kahdeksan tyttöä ja kuusi poikaa. Meillä on myös vävy ja miniä, kaksi lapsistamme on perustanut jo oman perheen. Olemme kuuden lastenlapsen isovanhempia.

IMG_0350.jpg


Asumme Oulussa Aaltokankaalla, jonne olemme muuttaneet Ylikiimingistä vuoden 2014 alussa. Oulu on tuttu paikka, asuimme täällä myös ennen Ylikiiminkiin muuttoa.

Lapsuuteni olen asunut Paavolassa ja Ruukissa ja nuoruuteni Pudasjärvellä.

Koulutukseltani olen sairaanhoitaja. Olemme olleet vaimoni kanssa yrittäjiä jo 25 vuotta, liki koko avioliittomme ajan, ensin ensihoito- ja sairaankuljetusalalla ja myöhemmin rakennus- ja palvelualalla.

Vuosina 2011 - 2013 toimin perhe- ja diakoniatyön sihteerin määräaikaisessa tehtävässä, josta palasin vuoden 2014 alussa yrityksemme toimitusjohtajaksi. Yrityksemme työllistää noin 50 ihmistä.

Yhteisten asioiden hoitaminen on minulle tuttua. Kunnanvaltuuston jäsen olen ollut kolme kautta Ylikiimingin kunnassa, yhteensä 12 vuotta. Kunnanhallituksessa olen ollut kahdeksan vuotta ja neljän vuoden ajan toimin kunnanhallituksen puheenjohtajana.

Vuodesta 2017 alkaen olen toiminut Oulussa kaupunginvaltuustossa, hyvinvointilautakunnan varapuheenjohtajana ja Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin valtuustossa kokoomuksen ryhmän varapuheenjohtajana. Olen myös Oulun kokoomuksen puheenjohtaja ja pohjoisen kokoomuksen hallituksen jäsen. Kunnallisjärjestön puheenjohtajana kuulun myös kokoomuksen kaupunginhallitusryhmään.

Harrastustoiminta on monien tehtävien vuoksi suuntautunut lähinnä perheen kanssa yhdessä tekemiseen ja liikuntaan. Liikunnan olen löytänyt vasta keski-ikäisenä ja olen nyt intohimoinen juoksija. Vietämme usein talvisin vapaa-aikaa mökillämme Syötteellä. Kesäisin olemme ahkeria karavaanareita.

Luonteeltani olen avoin ja suoralinjainen. Suhtaudun elämään ja sen tuomiin haasteisiin positiivisesti. Ystävieni mukaan olen energinen ja aikaansaava. Olen myös tavoitehakuinen. Kun näen jonkin asian oikeaksi, olen valmis tekemään rohkeita päätöksiä. Arvostan ahkeruutta ja yhdessä asetetun tavoitteen eteen laitan itseni täysillä likoon. 

Ystävyyssuhteet muihin perheisiin ovat meille voimavara. Lapset ja lapsenlapset  ovat erityisen tärkeitä ja antavat positiivisen näköalan tulevaisuuden rakentamiseen.


Lue Samin elämänvaiheista blogissa olevasta avoimesta kirjoitussarjasta  Sami lyhyesti


 

  • Nimi ja ikä: Sami Pikkuaho, 51 vuotta
  • Perhe: vaimo Anna-Kaija ja 14 lasta, kuusi lastenlasta
  • Asuinpaikkakunta: Oulu
  • Koulutus: sairaanhoitaja (leikkaus-anestesia)
  • Sotilasarvo: reservin vänrikki
  • Työkokemus: 1987-1992 sairaalavahtimestarina (OYS), yrittäjänä vuodesta 1992 alkaen (yhteensä 27 vuotta), ensin ensihoito- ja sairaankuljetusalalla vuoteen 2001, jonka jälkeen rakennus- ja palvelualalla. Vuosina 2011-2013 perhe- ja diakoniatyön sihteerinä, josta takaisin vuoden 2014 alusta perheen yrityksen toimitusjohtajaksi.
  • Luottamustoimet: vuosina 1993-2004 Ylikiimingin kunnassa 12 vuotta valtuustossa, 8 vuotta hallituksessa ja 4 vuotta hallituksen puheenjohtajana.
  • Oulun kaupunginvaltuusto 2017 -, hyvinvointilautakunnan varapuheenjohtaja 2017 -, Pohjois-pohjanmaan sairaanhoitopiirin valtuusto 2017 -
  • Oulun kokoomuksen puheenjohtaja 2019 -
  • Harrastukset: perheen ja ystävien kanssa touhuilu. Liikunta, erityisesti maastojuoksu ja maastopyöräily. Talvisin mökkeily, kesäisin karavaanarimatkailu. Ulkoilu, metsästys ja golf. Kamerakin pysyy kädessä.

FullSizeRender-1.jpgSami ja AK laivalla.jpeg


 

Uutiset ja blogiBlogi »

Miten tukea kestävällä tavalla lapsiperheitä

maanantai 8. huhtikuuta 2019


Blogi »

Turvallisuuspolitiikasta asiapohjalta

perjantai 29. maaliskuuta 2019


Blogi »

Mitä hallituspohjaa tulisi tavoitella?

maanantai 11. maaliskuuta 2019


Blogi »

Miksi soteuudistus on tärkeä?

maanantai 25. helmikuuta 2019


 


© 2019 Copyright Sami Pikkuaho