Lapsiperheissä ja yrittäjyydessä Oulun tulevaisuus

Sami Pikkuaho


Julkaistu: perjantaina 7. huhtikuuta 2017


Olen sitä mieltä, että Oulun tulevaisuuden kannalta on tärkeää satsata perheiden hyvinvointiin. Kaikessa päätöksenteossa tulee arvioida niiden vaikutus lasten ja nuorten elämään. Lapset ja nuoret tarvitsevat turvallisen kasvualustan. Hyvät lapsiperheiden palvelut vaikuttavat osaltaan siihen, että kaupunkimme säilyy ikärakenteeltaan nuorena.


Olen koulutukseltani sairaanhoitaja ja tehnyt ensihoitotyötä yli kymmenen vuotta. Olen hoitanut tuhansia ensihoitotehtäviä ja tottunut kohtaamaan apua tarvitsevan. Ihmisten auttaminen onkin vahva osa identiteettiäni. Päätöksenteossa on inhimillisyys oltava ohjaavana arvona. Jokainen on oikeutettu huolenpitoon ja turvalliseen elämään. Ikääntyneet ansaitsevat arvokkaan vanhuuden.

Oulu selviää tulevaisuudessa elinvoimaisena vain luomalla kannustavan toimintaympäristön yrittäjyydelle ja yritysten kasvulle. Kasvu lisää työpaikkoja ja uudet työpaikat tuovat lisää tuloja. Ne taas mahdollistavat toimivat palvelut kaikille ja lisäävät hyvinvointia. 25 vuotta yrittäjänä toimineena työllistäminen on minulle tuttua. Nykyinen yrityksemme kasvaa voimakkaasti ja työllistää tällä hetkellä 50 työntekijää. Yhteensä yrityksissämme on näinä vuosina ollut liki 500 työntekijää. Olen erityisen iloinen kun olen voinut tarjota sadoille nuorille työtä. Se on parasta nuorten syrjäytymisen ehkäisemistä.

Oulun tulevilta päättäjiltä tarvitaan erityisesti taloudellista vastuunkantoa. Olen itse sitoutunut tekemään lujasti töitä sen eteen, että emme kuluta enemmän kuin tienaamme. Tulopohjaa vahvistamalla ja uusia tehokkaampia toimintatapoja etsien, voimme kääntää taloutemme nousuun. Uskotaan valoisaan tulevaisuuteen. Yhdessä.

Viimeisimmät blogikirjoitukset

Lapsivihamielinen perheenisä?


tiistaina 15. toukokuuta 2018

Vastuullisuutta lupasimme - nyt sitä kysytään!


sunnuntaina 10. joulukuuta 2017

Luottamuksen arvoisesti


torstaina 13. huhtikuuta 2017

© 2017 Copyright Sami Pikkuaho