Lapsivihamielinen perheenisä?

Sami Pikkuaho


Julkaistu: tiistaina 15. toukokuuta 2018


IMG_2739.jpgOulun kaupunginvaltuuston kokouksessa maanantaina, kuulimme jälleen värikkään keskustelun Salonpään kouluratkaisusta. Se oli jatkumo ja ehkäpä viimein päätös koko valtuustokautta leimanneelle keskustelulle yhden kaupinginosan lähikouluratkaisuista.


Synkkää väriä puheenvuoroissa edusti erään valtuutetun syytös lapsivihamielisyydestä kanssavaltuutettuja kohtaan, jotka olivat sitä mieltä, että Salonpäähän rakennettaisiin uusi koulu 0-2 luokkalaisille ja 3-6 luokkalaiset kävisivät 3 km päässä olevassa Niemenrannan lähikoulussa.  Se saneerattaisiin ja laajennettaisiin nykyaikaiset opetusmahdollisuudet erinomaisesti tarjoavaksi kouluksi. Lapsille varmistettaisiin turvallinen koulutie ja kuljetusta tarvitseville koulukuljetus. Tällä päätöksellä olisi saatu kipeästi kaivattuja säästöjä, joilla voitaisiin estää lasten opetuksen laadusta edelleen kuristaminen jatkossa. Väitän, että monien valtuutettujen tavoin, olen päätöstä tehdessäni, aidosti ajatellut taloudellisten vaikutusten rinnalla lasten etua. Lasten hyvinvointi ja myös tulevaisuus on yksi ensisijaisista arvoista omassa toiminnassani.

Hyväksyn äänestyspäätöksen asiassa demokratian nimissä. Äänin 37- 30 Salonpäähän rakennetaan koulu 0-6 luokkalaisille. Sivistyspuolen johtavien viranhaltijoiden, kaupunginjohtajan ja kaupunginhallituksen esitys ei tullut päätökseksi. Hyväksyn sen, vaikka siitä mielestäni seuraakin kerrannaisvaikutuksineen monia ongelmia sivistyspalveluiden toteuttamiselle tulevaisuudessa. Jatkossa jokaisesta kouluyksiköstä käydään oma vääntönsä valtuustossa. Se ei tule olemaan helppoa.

Sen sijaan en hyväksy valtuustosalissa esitettyä syytöstä lapsivihamielisyydestä. Se on kohtuuton loukkaus minulle lapsiperheen isänä. Tällaisten tuntojen alle ei kuitenkaan politiikassa voi jäädä, pitää katsoa tulevaisuuteen. Toivottavasti sitä rakennetaan Oulussakin kestävästi tuleville sukupolville. 

Viimeisimmät blogikirjoitukset

Miten tukea kestävällä tavalla lapsiperheitä


maanantaina 8. huhtikuuta 2019

Turvallisuuspolitiikasta asiapohjalta


perjantaina 29. maaliskuuta 2019

Mitä hallituspohjaa tulisi tavoitella?


maanantaina 11. maaliskuuta 2019

© 2019 Copyright Sami Pikkuaho