On aika kuunnella

Sami Pikkuaho


Julkaistu: torstaina 23. toukokuuta 2013


Miksi olemme näin aikaisin liikkeellä? Kysymys on oikeutetusti esitetty minulle monissa mielenkiintoisissa keskusteluissa. Varhaiseen liikkeellelähtöön on perusteensa ja niitä on tarpeen avata.


Kansanedustajan tehtävä on vaativa ja vastuullinen tehtävä. Tehtävänimikkeessä painotus on näkökulmastani sanassa KANSAN. Voidakseen edustaa kansaa, täytyy tietää mitä kansa asioista ajattelee. Arvostamani kokenut kunnallisneuvos kehotti tämän innostavan vaalikampanjan aloitustilaisuudessa pitämään jalat maassa ja katsomaan, mitä siellä maassa on!

Monien yhteyksien kautta luulen jo jotakin tietäväni, mutta haluan katsoa tarkemmin - perehtyä, kuunnella ja aistia miten "maa makaa". Mitkä asiat ovat hyvin ja mitkä asiat tulisi olla paremmin? Mitkä ovat ne arjen todelliset kipupisteet, jotka estävät onnellisen arjen kokemisen? Miten voivat perheet, lapset ja nuoret tai miten kokee tässä yhteiskunnassa olonsa elämän ehtoopuolella oleva ikäihminen? Mitkä ovat Koillismaan kuntien asukkaiden tunnot tämän päivän yhteiskunnallisista kysymyksistä ja tulevaisuudesta ja miten kokee maakunnan eteläpuolen väki? Laajan maakuntamme laidat ovat kaukana toisistaan. Kuusamon ja Reisjärven välissä on paljon kilometrejä, monta kuntaa ja kaupunkia. Tarvitaan aikaa tavata ihmisiä ja kuunnella, peilata omia ajatuksia ja näkemyksiä. Sen kautta muodostuu yhteinen pohja, josta ponnistaa.

Keskustan esivaalit ovat oletettavasti syksyllä 2014. Minua on pyydetty olemaan käytettävissä näissä vaaleissa. Pyynnön takana on minulle hyvin merkityksellinen joukko yhteiskunnallisia toimijoita. Reki-Vesalan paikallisyhdistys on 10.4.2013 pidetyssä kokouksessaan tehnyt yksimielisen esityksen ehdokkuudestani. Samalla on innostettu menemään eteenpäin!

Kampanjan aloitustilaisuus on nyt pidetty. Kun kuuntelin tuon tilaisuuden innostuneita ja eteenpäin vieviä puheenvuoroja ja katselin noin sadan ihmisen joukkoa, en voinut muuta kuin todeta; juna menee nyt! Se tulee kiertämään ahkerasti ja laajasti tätä maakuntaa. Kyytiin pääsee jokainen niin halutessaan ja silloin kun haluaa! Kesää kohti mennään kuitenkin rauhassa - kuulostellen, keskustellen ja yhteyksiä luoden. Varsinaisen vaalityön aika on myöhemmin.

Viimeisimmät blogikirjoitukset

Miten tukea kestävällä tavalla lapsiperheitä


maanantaina 8. huhtikuuta 2019

Turvallisuuspolitiikasta asiapohjalta


perjantaina 29. maaliskuuta 2019

Mitä hallituspohjaa tulisi tavoitella?


maanantaina 11. maaliskuuta 2019

© 2019 Copyright Sami Pikkuaho