Hyvää naistenpäivää!

Sami Pikkuaho


Julkaistu: keskiviikkona 8. maaliskuuta 2017


FullSizeRender-5.jpgNainen on kaunis sana. Se on myös voimakas sana, sillä se herättää paljon tunteita. Se on hyvin merkityksellinen ja kiehtova sana. Minulle se on myös sananakin äärimmäisen arvokas. 

Naisen logiikka, naisen tunteet, naisen monimutkaisuus, naisen hormoonit ja niin edelleen. Keskustelun aiheita riittää kun naista analysoidaan. Sosiaalisessa mediassakin on joskus levinnyt kuva oppaasta joka lupaa; opi tuntemaan nainen! Kuvan opas on noin metrin paksuinen iso kirja ja sitä selaa epätoivoisen näköinen mies. Kuvan sanoma on selvä - naiseus on erityinen asia. Onneksi näin.


Kun puhutaan erityisesti naisista, puhutaan usein siihen liittyen myös tasa-arvosta. Tasa-arvo on tärkeä käsitteenä ja käytännössä. Sukupuolten välistä tasa-arvoa pitää edistää ja vaalia yhteiskunnassamme ja kaikissa ihmissuhteissa. Tasapäistäminen on eri asia kuin tasa-arvo. Onneksi on erilaisuutta, onneksi saamme kokea myös sukupuolten välistä erilaisuutta. Se voi joskus unohtua tasa-arvokeskustelussa. Erilaisuus tulee nähdä vahvuutena ja rikkautena.

Naisia pitää myös erityisesti arvostaa. Aukaisen mielelläni naisille oven, päästän edelle, autan takin päälle ja lausun mielelläni sanan nainen ennen miestä puhuessani yleisölle. Naisen arvostamista voimme osoittaa lukemattomilla tavoilla. Toivottavasti me miehet voimme tehdä näin jatkossakin. Uusiakin tapoja voi jokainen sen osoittamiseen löytää.

Naiseutta ei voi laittaa mihinkään muottiin. Siksi kirjoituksen alun ajatus naisten logiikasta ja muista yleistyksistä pitää todeta kliseeksi. Ei ole tietyllä tavalla toimivaa joukkoa naisia vaan jokainen nainen on erilainen ja se on rikkautta joka sytyttää myös rakkautta. Itse olen rakastunut aikoinani kymmeniä vuosia sitten juuri häneen, joka oli ja on ylitse muiden naisten. Sana nainen herättää mielikuvan ennen kaikkea hänestä aviopuolisona, yhteisten lastemme äitinä ja elämäni ystävänä. Siitä kaikesta tulee mieleen voimakkaimmin kiitollisuus. Kiitos vaimoni.

Hyvää naistenpäivää kaikille naisille!


Alkuperäinen blogi julkaistu 8.3.2015

Viimeisimmät blogikirjoitukset

Miten tukea kestävällä tavalla lapsiperheitä


maanantaina 8. huhtikuuta 2019

Turvallisuuspolitiikasta asiapohjalta


perjantaina 29. maaliskuuta 2019

Mitä hallituspohjaa tulisi tavoitella?


maanantaina 11. maaliskuuta 2019

© 2019 Copyright Sami Pikkuaho