Luottamuksen arvoisesti

Sami Pikkuaho


Julkaistu: torstaina 13. huhtikuuta 2017


Sami ja aitat.jpgKuntavaalikokemus oli myönteinen. Olin nyt ensimmäistä kertaa Oulussa ehdokkaana. 90-luvulla olen ollut kolme kertaa ehdolla kunnallisvaaleissa Ylikiimingissä ja tullut niissä valituksi. Mukava, että läpimeno toteutui näissäkin vaaleissa, pääsen vaikuttamaan kotikaupungin tulevaisuuteen. Nöyrä kiitos tästä vielä kaikille tukijoille!


Saamani luottamus velvoittaa toimimaan luottamuksen arvoisesti. Luottamus on lupausten lunastamista. Vaaleissa en yksityiskohtaisia lupauksia antanut, mutta jotakin kuitenkin. Niistä on pidettävä kiinni.

  1. Toimin tasapuolisesti ja oikeudenmukaisesti. - Tasapuolisuus on toimimista kaupungin ja jokaisen kaupunkilaisen parhaaksi, suosimatta erityisesti mitään ryhmiä, järjestöjä tai yrityksiä. Päätöksenteossa joudun tekemään valintoja. Pyrin tekemään niitä mahdollisimman oikeudenmukaisesti.
  2. Toimin avoimesti, rohkeasti ja toisia kunnioittaen. - Yhteisten asioiden hoitaminen on yhteistyötä. Kukaan ei voi yksin edistää asioita, siihen tarvitaan yhteistä näkemystä ja ymmärrystä. Se on mahdollista syntyä vain toisia kunnioittavalla, avoimella ja rehellisellä keskustelulla. Toisen aito kuuntelu on toisen kunnioittamista. Iso merkitys on myös sillä, miten ajatuksensa esittää ja perustelee. Asioita pitää viedä rohkeasti keskusteluun.
  3. Kannan päätöksenteossa vastuuta tulevista sukupolvista. - Se tarkoittaa päätösten vaikutusarviointia lasten ja nuorten elämään nyt ja tulevaisuudessa. Kaupunkia ja myös sen taloutta tulee rakentaa kestävien ratkaisujen varaan. Meillä on velvollisuus jättää tuleville sukupolville vakaalla pohjalla oleva kaupunki.

Luottamus edellyttää paneutumista niihin tehtäviin joita on annettu ja hoitaa ne vastuullisesti ja ahkerasti. Lupaan tehdä parhaani.

Viimeisimmät blogikirjoitukset

Miten tukea kestävällä tavalla lapsiperheitä


maanantaina 8. huhtikuuta 2019

Turvallisuuspolitiikasta asiapohjalta


perjantaina 29. maaliskuuta 2019

Mitä hallituspohjaa tulisi tavoitella?


maanantaina 11. maaliskuuta 2019

© 2019 Copyright Sami Pikkuaho