EDUSKUNTAVAALIKAMPANJAN 2015 ARKISTO (UUTISET JA BLOGIKIRJOITUKSET)

Samin eduskuntavaalikampanjan palauteilta - työ kokoomuksessa jatkuu


Julkaistu: torstaina 30. huhtikuuta 2015


Palaute vakea2.jpgPuolitoista viikkoa vaalien jälkeen osa paremman arjen kampanjan tukijoukoista kokoontui palautetilaisuuteen Anna-Kaija ja Sami Pikkuahon kotiin Oulun Aaltokankaalle.

Mukavissa tunnelmissa kokoontunut väki toi esille tyytyväisyytensä yhteiseen positiiviseen hankkeeseen. Vaikka tavoite yrittäjien ja perheiden kansanedustajan valinnasta ei nyt toteutunutkaan, nähtiin esillä olevien asioiden saavuttaneen hyvin näkyvyyttä vaalikampanjan aikana.

Kokoomuksen vaalitulokseen alueellisesti oltiin tyytyväisiä. Kahden edustajan valinta gallupennusteista poiketen oli hyvä saavutus. Oulu sai Mari-Leena Talvitiestä hyvän kansanedustajan. 

Tilaisuudessa käytetyissä puheenvuoroissa tuli esille innostus yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen kokoomuksen kautta. Kokoomuksen arvopohja ja eteenpäin katsova politiikka antaa hyvän mahdollisuuden yhteiskunnan rakentamiseen niin kunnallisella kuin valtakunnallisella tasolla.

Lue lisää »

Paremman arjen vaalivalvojaiset - Kiitos ystävät!


Julkaistu: tiistaina 21. huhtikuuta 2015


Val Sami ja porukkaa.jpgSami Pikkuahon eduskuntavaalikampanjan päätöstä juhlistettiin vaalivalvojaisissa sunnuntaina Oulussa Fixin tiloissa. Tilaisuus oli kaikille avoin ja paikka ääriään myöten täynnä kampanjassa mukana olleita nuoria, aikuisia ja varttuneita.

Jo tilaisuuden alussa ennakkoäänten valmistuttua selvisi, että kampanja ei tällä kertaa johtanut valintaan. Tunnelma oli tästä huolimatta mukava ja positiivinen. Tyytyväisiä oltiin hienosta yhteishengestä ja tekemisen ilosta, jota saatiin vaalityössä kokea. Paljon on tästä kampanjasta jokainen saanut; uusia ystäviä ja kokemusta yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta ja osallistumisesta. Monissa puheenvuoroissa tuotiin esiin myös tyytyväisyys siitä, että kampanja keskittyi positiivisesti oman asian eteenpäinviemiseen toisia arvostelematta. Se onkin ollut tämän kampanjan tunnuspiirre.

Tärkeänä nähtiin myös paremman arjen asioiden esillä pitäminen vaalityön aikana järjestetyissä tilaisuuksissa ja julkaisuissa. Tilaisuudesta ei väki malttanut lähteä pois, viimeiset poistuivat pitkästi puolenyön jälkeen.

Lue lisää »

Kiitos tuesta ja luottamuksesta


Julkaistu: sunnuntaina 19. huhtikuuta 2015


On viimeisen vaalityöpäivän ilta, oikeastaan on jo yö. Saimme olla Anna-Kaija vaimon kanssa hetken läheisten ystävien luona iltateellä. Oli tarpeen hetkeksi pysähtyä ystävien kanssa peilailemaan mielessä liikkuvia tuntoja, nyt kun vaalityön loppukiri on ohitse.

Tunnelmat ovat odottavat ja innostuneet. Tunnen valtavaa tyytyväisyyttä ja kiitollisuutta kun ajattelen tätä joukkuetta, joka on kuukausia tehnyt määrätietoista ja positiivista työtä yhteisen tavoitteen toteuttamiseksi. Tällaista joukkuetta en olisi koskaan voinut kuvitella löytäväni. Uskon kaikkien sivustakin seuranneiden nähneen ja aistineen miten sitoutuneita ja ahkeria ihmisiä paremman arjen kampanjassa on mukana. Teemat ja arvot ovat yhteisiä ja niiden eteen ollaan oltu valmiita työtä tekemään.

Kiitän kaikkia äänensä ajamilleni asioille ja teemoille jo antaneita. Kiitos tukijoukot. Kiitos ystävät tuesta ja kannustuksesta. Kiitos rahoitusta antaneet yritykset ja yksityiset ihmiset. Ja kiitos sinulle, joka haluat tukea valintaani eduskuntaan vaalipäivänä äänestämällä numeroa 107. Lupaan olla luottamuksesi arvoinen.

Kaikki voitava on tehty. Nyt on aika levon.

Lue lisää »

250 tilaisuutta kaikissa maakunnan kunnissa, 21 000 jaettua tulitikkurasiaa


Julkaistu: lauantaina 18. huhtikuuta 2015


Tulitikut.JPGSamin kampanjan laajuudesta kertoo muutamat tunnusluvut paljon. 250 tilaisuutta eri puolilla maakuntaamme, sekä Kainuun kaikissa kunnissa, kertoo ahkerasta kampanjoinnista. Tuhansia ihmisiä on tavattu ja jututettu. 

Tulitikkurasioita on tehty ja jaettu 21 000 kpl. Tarrojen liimaamiseen on osallistunut useat perheet. Ne on annettu kädestä käteen, kera iloisen hymyn ja muutaman sanan. Tikkuja jakamassa ovat olleet kymmenet tukihenkilöt.

Makkaraa on grillattu tuhansia ja kahvitus on järjestetty kymmeniä kertoja. Talkootyöhön on osallistunut hieno joukko paremman arjen puolesta kampanjoivia nuoria, aikuisia ja ikääntyviä. Yhteinen urakka on yhdistänyt joukkoa. Vaalityö on koettu motivoivaksi ja positiiviseksi ponnistukseksi. Nyt tehdystä työstä on mukava mieli ja jännityksellä odotetaan vaalipäivän äänestystulosta.

Lue lisää »

Viimeinen vaalipäivä huikea päätös kampanjalle


Julkaistu: lauantaina 18. huhtikuuta 2015


Kiri joukkue.JPGLauantai oli huikea loppurutistus Samin kampanjalle, Kymmenet tukihenkilöt kokoontuivat Rotuaarille viemään paremman arjen kampanjan vaalityön loppuun. Osa joukoista oli päivän aikana Pudasjärvellä ja kauppojen edustoilla Oulussa. Rotuaarilta käsin operoitiin eri puolille. 

Ilma suosi ja suut olivat hymyssä kun ihmisiä jututettiin vielä tulevista vaaleista. Kahvitarjoilu pelasi ja loput kampanjamateriaalista saatiin jaettua. Päivä päättyy vielä illalla Rotuaarilla järjestettyyn nuorten makkaratarjoiluun. Sitten onkin äänestyspäivän vuoro. Kiitos kaikille hienosta päivästä ja mahtavasta kampanjan päätöksestä.

Lue lisää »

Osa 11. Uusi suunta avautuu / Kuvia Samin elämästä – Avoin kirjoitussarja


Julkaistu: torstaina 16. huhtikuuta 2015


mina ja venni.jpegHyvin alkanut esivaalikampanjamme ei mennyt lopulta käsikirjoituksen mukaan. Se sai yllättävän käänteen, jota olimme kyllä jo pitempään aavistelleet. En muistele tapahtumia mitenkään katkeruudella, vaan olen kääntänyt kokemani voimavaraksi. Nyt jälkeenpäin asioita katsoessa kaikki on mennyt kannaltani parhain päin.

Esivaalikampanjassamme oli mukana paljon eri-ikäisiä innokkaita tukihenkilöitä. Aktiiviseen tukiryhmään kuului parikymmentä henkilöä. Yhteystietonsa sähköpostilistalle antoi 200 ihmistä. Joukko kasvoi koko ajan. Itse olin äärimmäisen motivoitunut viemään hanketta eteenpäin ja valmistautunut piirin jäsenvaaleihin. Olimme asettaneet tavoitteeksi olla sääntöjen mukaisessa vaalissa kahdeksan eniten ääniä saaneen joukossa, jolloin varsinainen ehdokkuus varmistuisi.

Lue lisää »

Savela ja Kokkonen kenttätyössä - Kokoomuskonkarit vauhdittivat Rotuaarilla Samin kampanjaa


Julkaistu: keskiviikkona 15. huhtikuuta 2015


konkarit2.jpgSamin kampanja sai keskiviikkona Rotuaarille kenttätyöhön kovan luokan vahvistuksia. Kampanjaliivit pukivat päälle muiden joukossa kokoomuksen emerituskansanedustaja Oiva Savela ja lääninsivistysneuvos Pertti Kokkonen. Molemmat kokoomusvaikuttajat ovat olleet kampanjan tukijoukoissa taustalla jo pitkään. He näkevät tärkeänä että yhteiskunnallinen päätöksenteko eduskunnassa rakentuu kestävien arvojen varaan.

Keskiviikkona kenttätyötä tehtiin Rotuaarin ohella myös useiden markettien edustalla. Liikkeellä eri työpisteissä oli toistakymmentä tukiryhmäläistä. - Tunnelma tukijoukoissa on erityisen positiivinen ja kampanja noususuuntainen. Tukea tulee eripuolilta vahvasti, toteaa vaalipäällikkö Jani Pitkänen tyytyväisenä.

Lue lisää »

Osa 10. Kutsu kansanedustajaehdokkaaksi / Kuvia Samin elämästä - Avoin kirjoitussarja


Julkaistu: maanantaina 13. huhtikuuta 2015


mina ja venni.jpegOlen kaksi kertaa aiemmin saanut pyynnön asettua ehdolle eduskuntavaaleissa. Sekä keskusta, että kokoomus on asialla lähestynyt. Kummallakaan kerralla se ei ole ollut elämäntilanteen takia mahdollista. Keväällä 2013 yrittäjistä koostuva porukka kokoontui pohtimaan seuraavien eduskuntavaalien ehdokasasettelua. Tämä oli johtanut siihen, että yksi yrittäjistä oli saanut tehtäväkseen kysyä suostumustani asettumaan keskustan ehdokkaaksi esivaaleihin ja sitä kautta ehdokkaaksi kevään 2015 eduskuntavaaleissa. Minua pyydettiin punnitsemaan pyyntöä vakavasti.

Kun aikaisemmilla kerroilla vaimoni kanssa olimme heti kättelyssä todenneet asian mahdottomaksi, päätimme nyt pohtia kysymystä perusteellisemmin. Käynnistyi prosessi, jonka aikana otin yhteyttä yli viiteenkymmeneen eri yhteyksistä tuntemaani henkilöön ja kysyin heidän mielipidettään. Esitin kolme kysymystä. Ensiksikin, olisiko minulla annettavaa valtakunnan politiikkaan? Toiseksi, onko realistisia läpimenomahdollisuuksia vaaleissa? Ja lisäksi, pitäisikö minun antaa suostumus tähän pyyntöön? Hämmästyin vastauksista; liki kaikki kannustivat voimakkaasti minua asettumaan ehdolle.

Lue lisää »

Samin kotisivuilla viikon aikana 10 000 kävijää


Julkaistu: sunnuntaina 12. huhtikuuta 2015


mainos faceen.pngParemman arjen kampanjasivuilla on käynyt viimeisen viikon aikana 10 000 kävijää. -Vierailujen määrä kertoo suuresta mielenkiinnosta kampanjaa kohtaan, toteaa vaalipäällikkö Jani Pitkänen. - Olemme halunneet tehdä avoimen ja positiivisen kampanjan josta myös tiedotamme avoimesti. Samin persoonaan kuuluu keskeisesti avoimuus ja se näkyy varmasti myös hänen kirjoitussarjassaan omasta elämästään. Sarjaa ovat seuranneet tuhannet ihmiset ja se on saanut todella paljon positiivista palautetta, Jani Pitkänen kertoo.

- Mielenkiintoa lisää varmasti myös se, että kampanjan aikana on järjestetty 250 tilaisuutta ja niissä on tavattu tuhansia ihmisiä. Viimeisellä vaaliviikolla on vielä 30 tilaisuutta, joten aktiivisesti liikkeellä ollaan vaalipäivään saakka, Jani toteaa.

Lue lisää »

Osa 9. Suomen nuorin kunnanhallituksen puheenjohtaja / Kuvia Samin elämästä - Avoin kirjoitussarja


Julkaistu: sunnuntaina 12. huhtikuuta 2015


mina ja venni.jpegMuutettuamme Ylikiiminkiin vuonna 1992 minua pyydettiin keskustan ehdokkaaksi samana vuonna pidettäviin kunnallisvaaleihin. Lähdin ennakkoluulottomasti mukaan, mihin minua kannusti Pudasjärvellä nuorena kokemani mielenkiinto. Tulin yllätyksekseni valituksi suurella äänimäärällä kunnanvaltuustoon. Tilanne oli otollinen, ja paikka kunnanhallitukseenkin avautui saman tien.

Aloitin luottamustehtäväni intoa täynnä. Homma sieppasi vahvasti mukaansa, ja minua todella kiinnosti yhteisten asioiden hoito. Istuin muiden tehtävien ohella myös sosiaali- ja terveyslautakunnassa kunnanhallituksen edustajana. Minua kiinnostikin erityisesti tämä osa-alue, joka nappaa suuren osan kunnan budjetista.

Seuraavissa kunnallisvaaleissa onnistuin kasvattamaan äänimäärääni, ja minua esitettiin kunnanhallituksen puheenjohtajaksi. Valintaprosessi eteni mielenkiintoisesti. Mandaattijaossa paikka oli keskustavoittoisessa kunnassa laskettu keskustalle. Normaalisti puolue päättää henkilöstä sille kuuluvaan paikkaan. Keskustelu kävi kiivaana kunnallisjärjestössä ja valtuustoryhmässä. Vastanapoina olivat uudistusta ja vaihtuvuutta haluavat, toisella puolella kokemuksen nimiin vannovat.

Lue lisää »

Osa 8. Auttajana yhteisön sisällä / Kuvia Samin elämästä - Avoin kirjoitussarja


Julkaistu: lauantaina 11. huhtikuuta 2015


mina ja venni.jpegSairaankuljetus, nykytermillä ensihoito, on pienellä paikkakunnalla luonteeltaan toisenmoista kuin suurissa taajamissa. Erilaista haastetta ja työn kuormaa syntyy siinä, että yrittäjä itsekin elää kokoaikaisesti sen yhteisön sisällä, joka on myös hänen työkenttänsä ja asiakaskuntansa. Vapaa-aikaa ei työstä käytännössä ollut monestikaan, ei ainakaan sääntömääräisesti.

Sairaankuljettajaan turvauduttiin monesti kiireettömässäkin hoitoavun tarpeessa. Lukemattomia kertoja olen auttanut kotiini tulleita avun tarvitsijoita. Päivystyksen ulkopuolellakin laitettiin lappua ja sidettä käärittiin. Usein piti arvioida hoitopaikkaa, miten se soveltuu jonkun potilaan hoitoon tai auttamiseen. Apua annoin todella mielelläni, ja ihmisten palaute palkitsi mielen ja antoi voimia. Puhelin soi usein yölläkin. Aina ei tarvittu ambulanssia, mutta avun tarve oli silti todellinen ja ongelma vakavakin.

Lue lisää »

Osa 7. Yrittäjyys toteutuu / Kuvia Samin elämästä - Avoin kirjoitussarja


Julkaistu: perjantaina 10. huhtikuuta 2015


mina ja venni.jpegValmistuin sairaankuljettaja-lääkintävahtimestariksi elokuussa 1991. Nuori, kolmihenkinen perheemme asui silloin Oulussa. Olin tehnyt jonkin verran sijaisuuksia alueen eri sairaankuljetusyrityksissä. Samaan aikaan tein päätyötäni sairaalassa. Työelämä tempaisi voimakkaasti mukaansa. Tunsin suurta tyydytystä tehdä työtä, jonka tunsin omakseni.

Vaikka sairaalatyö oli mielenkiintoista, etsin aktiivisesti sairaankuljettajan paikkaa. Noihin aikoihin tein keikkaa Kempeleläisen sairaankuljetusyrittäjä Pekka Etelän palveluksessa. Pekka oli jonkinlainen legenda ammattiryhmässään. Hänen palava intonsa yrittämiseen ja ihmisten kokonaisvaltaiseen palvelemiseen sytytti minussa haaveen päästä käsiksi oman yrityksen perustamiseen. Valmis koulutus ja lyhyetkin konkreetit kosketukset sairaankuljetukseen puhalsivat hehkuun Pudasjärven yrittäjäillassa viisitoistavuotiaana saadun kipinän, eikä se ottanut sammuakseen.

Lue lisää »

Video - Sami Pikkuahon vaalijuhlassa Oulussa sali täynnä


Julkaistu: torstaina 9. huhtikuuta 2015


vaalijuhla.jpgSami Pikkuahon vaalijuhla Oulussa Alesinkulmassa veti salin täyteen tiistai-iltana. Paikalla oli 150 henkeä. Tunnelma oli käsin kosketeltavan innostunut ja kampanjaa eteenpäin vievää. Ohjelma koostui puheista ja musiikkiesityksistä. Vaalipäällikkö Jani Pitkänen luonnehtii juhlaa hienoksi yhdessäolon hetkeksi vaalikampanjan loppukirin alkaessa.

– Juhla ei voisi olla paremmin onnistunut. Sen sai aikaan paikalle saapunut huikea joukko Samin kampanjaa tukevia ihmisiä. Erityisesti iloitsen kymmenistä uusista tukijoista. Viime viikkoina on mukaan kampanjaan tullut mahtavasti porukkaa, Jani toteaa tyytyväisenä. – Pitkä kampanja on onnistuttu rakentamaan nousujohteiseksi ja se näkyy nyt hienosti.

- Kiitos tästä vahvasta tuesta, jota olemme saaneet Anna-Kaijan kanssa kokea, kiitteli Sami Pikkuaho tukijoukkoja juhlassa.

Tilaisuudessa kuultiin puheenvuorot kansanedustajaehdokas Sami Pikkuaholta, vaalipäällikkö Jani Pitkäseltä ja Päivi Tuomivaaralta

Yksinlaulua kuultiin baritoni Joose Vähäsöyrinkin laulamana, säestäjänään Lauri Ahola. Panhuilu- ja pianomusiikkia kuultiin Helena ja Sonja Taskilan esittämänä. Lopuksi oli kahvitarjoilu.

 

Lue lisää »

Osa 6. Elämällä on monet kasvot  / Kuvia Samin elämästä - Avoin kirjoitussarja


Julkaistu: torstaina 9. huhtikuuta 2015


mina ja venni.jpegJo ennen armeijaa toimin jonkin aikaa Oulun yliopistollisen keskussairaalan vahtimestarina. Se ajanjakso antoi hyvän mahdollisuuden tutustua sairaalatyöhön. Olen lapsuudesta asti ollut kiinnostunut sairaanhoidosta. Ensiapukurssit kävin jo varhaisessa nuoruudessa. Haaveilin jo silloin toimimisesta sairaankuljettajana. Kun armeija-aikana hain alan koulutukseen, niin se oli punnitsemani sotilasuran ohella selkeästi kiinnostavin ammattiin suuntautumisen vaihtoehto. Halusin konkreettisesti auttaa ihmisiä vaikeissa tilanteissa.

Työskentelin sairaalan vahtimestarina useampia vuosia. Tehtäviin kuului potilaiden kuljettaminen tutkimuksiin. Työpisteeni oli tänä aikana mm. eri röntgeneissä, isotooppilaboratoriossa, kardiologisella osastolla ja vahtimestarikeskuksessa. Tuolloin opiskelin työn kanssa rinnan Oulun terveydenhuolto-oppilaitoksella aikuiskoulutusosaston lääkintävahtimestari-sairaankuljettajalinjalla. Tämä onnistui, kun opiskelemaan pystyi iltaisin työpäivän jälkeen. Nuoren perheen elämä ja opinnot tarvitsivat vissit tulot, ja ne rahoitettiin täysipäiväisellä työllä sairaalassa. Muistan olleeni usein varsin väsynyt työpäivän jälkeen. Työn olennainen osa, potilaskuljetus sairaalassa, oli fyysisesti raskasta. Potilaita kuljetettiin sängyllä ja pyörätuolilla pitkiä käytäviä pitkin. Muutaman kerran laskin päivän aikana kävelyä tulleen yli 30 kilometriä. Kuntoilun tarvekin tuli tyydytetyksi, kun ison osan päivää työnsin sänkyä tai pyörätuolia.

Lue lisää »

Osa 5. Taistellen reserviupseerikouluun / Kuvia Samin elämästä - Avoin kirjoitussarja


Julkaistu: keskiviikkona 8. huhtikuuta 2015


mina ja venni.jpegOlin saanut lykkäystä asevelvollisuuden aloittamiseen murrosiän huimaustuntemusten vuoksi, näin siitä huolimatta vaikka ne oli diagnosoitu ohimeneviksi. Sellaisiksi ne osoittautuivatkin eivätkä enää myöhemmin vaivanneet.

Armeijaan menin kuitenkin B2-kuntoluokituksella. Aloitin syksyllä 1988 asevelvollisuuden Oulussa Hiukkavaaran huoltokomppaniassa. Tähän komppaniaan koin ensimmäisinä päivinä jonkinlaista kuulumattomuutta. Olinhan hyvässä kunnossa oleva terve nuorimies, vain kuntoisuusluokan vuoksi huoltokomppanian rivissä. Puhuin asiasta komppanianpäällikölle ja pyysin siirtoa kiväärikomppaniaan. Hän suositteli kuitenkin jäämään huoltokomppaniaan alokasajaksi. Hän kertoi, että alokasajan jälkeen oli hyvä mahdollisuus päästä aliupseerikouluun hänenkin komppaniastaan. – Valinta jäämisestä oli hyvä. Koulutus oli samanlaista kuin kivääripuolellakin.

Lue lisää »

Osa 4. Politiikka kuohuu uhkaavasti yli äyräiden / Kuvia Samin elämästä - Avoin kirjoitussarja


Julkaistu: tiistaina 7. huhtikuuta 2015


mina ja venni.jpegKeskustelu vesirakentamisesta kärjistyi Pudasjärvellä vakaviin mittoihin 1980-luvulla. Mielten kuohu rakentamista vastaan sai yhä hyökkäävämpiä sävyjä. Paikallislehti julkaisi pilakuvan, joka syöpyi nuoreen mieleeni. Kuvassa iso käsi heilutteli marionettinukkea. Kädessä luki voimayhtiön nimi. Marionetiksi oli hahmoteltu kunnanjohtaja-isäni, jonka käsistä lähti langat kunnanvaltuustoon. Kuvalla viestittiin vaikutelmaa, miten vesiyhtiö heiluttelee kunnan päätöksentekoa. Tästä ja muistakin kantojen ulostuloista joidenkin vesirakentamisen vastustajien vihamielisyys sai katalysaattorin.

Yksi vielä voimakkaampi tapahtuma kuvaa uhkaa, jonka tunsin kohdistuvan perheeseemme. Muistikuvani on tällainen. Istun kahdeksasluokkalaisena poikana kotimme olohuoneessa eräänä iltana. Isäni on työmatkalla ulkomailla, ja nuorempi veljeni ja minä olemme kotona äitimme kanssa.

Puhelin soi ja vastaan siihen. Soittaja on rauhallisen kuuloinen, ehkä viisikymppinen mies. Hän ei esittele itseään vaan kysyy suoraa päätä isääni. Kerron hänen olevan työmatkalla. Mies kysyy minulta, tiedänkö Iijoen asioista mitään. Säikähdän ja kiellän tietäväni. Käsi vapisten painan poliisin puhelimeemme asentaman nauhurin päälle. Soittaja jatkaa rauhallisesti aivan kuin toimittaisi jotakin tavallista asiaa: "Iijoki kostaa jollekin teidän perheestä vaikka kuolemalla". Jähmetyn kauhusta enkä saa sanaa suustani. Soittaja pyytää kertomaan terveisiä isälleni ja sulkee luurin. Seuraavana yönä veljeni ja minä emme tahtoneet saada unen päästä kiinni. Siitä alkoi alitajuntainen pelko, joka väistyi vasta vuosien mittaan.

Lue lisää »

Politiikan on perustuttava kestäviin arvoihin


Julkaistu: maanantaina 6. huhtikuuta 2015


Maamme poliittisessa päätöksenteossa on viime vuosina ja vuosikymmeninä tehty linjauksia, jotka eivät valitettavasti rakennu kestävien arvojen varaan. Hyvien arvojen unohtuminen näkyy päätöksenteon lisäksi myös laajemmin. Harmillisen usein arvoista ihannoidaan yksilökeskeisyyttä ja itsekkyyttä. Tämä näkyy niin, että välittämisen ja lähimmäisestä huolehtimisen tilalle on enenevässä määrin tullut rauhattomuus, välinpitämättömyys ja oman hyvän itsekäs kartuttaminen.

Lue lisää »

Osa 3. Itseä etsimässä / Kuvia Samin elämästä - Avoin kirjoitussarja


Julkaistu: maanantaina 6. huhtikuuta 2015


mina ja venni.jpegPeruskoulun yläasteen suorittamiseen kytkeytyy sosiaalisten haasteiden ohella – joita avasin edeltävässä luvussa – myös luontainen murrosiän osuminen tuohon jaksoon. Sen aikana minulla oli terveyteenkin liittyviä ongelmia. Kärsin jonkinlaisesta huimauksesta ja olin niistä pitkän aikaa huolissani. Ne eivät näkyneet päällepäin, enkä koskaan puhunut niistä ystävilleni. Vanhempani tukivat minua selviytyäkseni ongelmistani. Jossakin vaiheessa en rohjennut yöpyä poissa kotoa.

Kouluterveydenhoitaja ohjasi minua käymään koulupsykologin juttusilla. Hyödyin paljon näistä käynneistä, kun pääsin hänen opastuksellaan käsittelemään murrosiän kysymyksiä. Vähä vähältä voitin vaikeuteni. Silti minua vaivasi heikohko koulumenestys, joka nakersi itsetuntoani. Muistan pohtineeni, että ei minusta ole opiskelijaksi juuri mihinkään kouluun.

Lue lisää »

Osa 2. Kunnanjohtajan poika / Kuvia Samin elämästä - Avoin kirjoitussarja


Julkaistu: sunnuntaina 5. huhtikuuta 2015


mina ja venni.jpegIsäni toiminta kunnanjohtajana Pudasjärvellä sävytti vissillä tavalla lapsuuttani. Paljon oli ihmisiä, jotka suhtautuivat luontevasti asiaan, mutta joidenkin asenne satutti. En voi sanoa tällä olevan nyttemmin mitään ratkaisevaa vaikutusta tekemisiini ja tekemättä jättämisiini; silti sillä on omat heijasteensa.

Perheemme oli aivan normaali perhe elämässään ja arjessaan. Yhtä periaatetta vanhempani eritoten tähdensivät: isäni asema ei missään nimessä saanut pulpahdella meidän lasten asenteissa eikä käytöksessä. Vaikka perheemme toimeentulo olikin kohtuullisen hyvä, rahaa ei kylvelty turuilla ja toreilla. Varsinkin isäni on aina ollut erityisen tarkka taloudenpitäjä. Rahan saamisen vastineena oli meille pojille usein erilaisia työsuoritteita. Arvostan viisautta, joka ohjasi tätä heidän kasvatustyötään.

Lue lisää »

Kuvia Samin elämästä - Avoin kirjoitussarja alkaa


Julkaistu: lauantaina 4. huhtikuuta 2015


mina ja venni.jpegTunnetko Sami Pikkuahon taustoja? Kuvia Samin elämästä - kirjoitussarja avaa Oululaisen, Pudasjärvellä lapsuutensa ja nuoruutensa eläneen kansanedustajaehdokkaan yllättäviäkin elämänvaiheita.

Tämän lyhyen elämänkuvauksen avoimet kertomukset tuovat esiin myös elämän rosoisemman puolen kokemukset. Sami jakaa muun muassa kokemukset kunnanjohtajan poikana elämisestä Pudasjärvellä ja siitä seuranneista konkreettisista ulkoisista uhkakuvistakin perheen elämässä.

Kovin monet eivät tunne Samin polkua nuoruuden kouluvaikeuksien kautta pitkäaikaiseksi yrittäjäksi ja vuosien varrella satojen työntekijöiden työnantajaksi. Sami avaa myös taustaa suostumukselleen kokoomuksen kansanedustajaehdokkaaksi.

Kirjoitussarjan kertomusten punainen lanka on positiivisen elämänasenteen, päättäväisyyden ja parhaansa tekemisen merkityksen oivaltaminen myös elämän tuulisina aikoina. 

Kirjoitussarjan osat julkaistaan Samin blogissa 4.4.2015 lähtien päivittäin viikon ajan. 

Lue julkaistut osat tästä

Lue lisää »

Osa 1. Perhe ja lapsuus / Kuvia Samin elämästä - Avoin kirjoitussarja


Julkaistu: lauantaina 4. huhtikuuta 2015


mina ja venni.jpegSynnyin 15.12.1967 Tervon kunnassa Pohjois-Savossa kolmilapsisen perheen keskimmäisenä poikana. Vanhempi veljeni on neljä vuotta minua vanhempi, nuorempi veljeni vuoden nuorempi. Tervossa isäni oli kunnansihteerinä. Kunnanjohtajaa kunnassa ei ollut, ei kyllä monessa muussakaan pienessä kunnassa siihen aikaan. Olessani kaksivuotias muutimme Paavolan kuntaan kesällä 1970, josta isäni sai kunnanjohtajan viran. Hän oli silloin Suomen nuorimpia kunnanjohtajia.

Isäni virka-aikana Paavolan ja Revonlahden kunnat yhdistyivät Ruukin kunnaksi. Ensimmäiset lapsuuden muistoni ovat Ruukista, Neittyeentieltä. Sieltä pistävät esiin lapsuuteni ensimmäiset leikkimuistot.

Selkeä muisto minulla on myös Ruukin suviseuroista. Seurakenttä oli todella lähellä, aivan talomme vieressä olevalla pellolla. Karkasimme seuraväen keskuuteen useita kertoja, ja vanhempiamme kuulutettiin noutamaan meitä ”eksyneiden lasten hoivapaikalta”.

Lapsuuteni koti ei ollut lestadiolainen, vaikka vanhempani lestadiolaisista taustoista olivatkin. Myöhemmin molemmat vanhempani löysivät hengellisen kotinsa vanhollis-lestadiolaisuudesta, äitini jo 1970 –luvun alkupuolella ja isäni kymmenen vuotta myöhemmin.

Isäni siirtyi 1973 syntymäpitäjänsä pudasjärven kunnanjohtajaksi.

Lue lisää »

Video - Samin haastattelulla Ylen vaalitentissä jo 5000 katsojaa


Julkaistu: torstaina 2. huhtikuuta 2015


Nayttokuva 2015-4-3 kello 0.29.12.pngYlen vaalitentit kansanedustajaehdokkaille on kerännyt runsaasti katsojia. Vaalit alkavat selvästi kiinnostaa. Samin haastattelua on katsonut jo 5000 eri katsojaa. Samin haastattelu onkin yksi Oulun vaalipiirin katsotuimmista. Kokoomuksen ehdokkaista se on koko maan kahdeksanneksi katsotuin.

- Määrä on suuri ja kertoo mielenkiinnosta Paremman arjen aktiivista kampanjaa kohtaan, kertoo vaalipäällikkö Jani Pitkänen.  - Palaute haastattelusta on ollut positiivista ja kannustavaa. Selkeistä mielipiteitä arvostetaan ja niitä myös kansanedustajaehdokkailta odotetaan, Jani Pitkänen toteaa.

Lue lisää »

Video - Samin puhe Positiivisen energian illassa Oulussa


Julkaistu: torstaina 2. huhtikuuta 2015


Nayttokuva 2015-4-3 kello 3.43.32.pngSamin kampanjaryhmä järjesti Oulussa Aleksinkulmassa 26.3 Positiivisen energian illan. Osallistujia oli runsaasti. Tilaisuudessa oli Samin tukijoukoissa olevan myyntikouluttajan Kenneth Österbergin pitämä innostava koulutus. Sami puhui kampanjan esiinnostamista tärkeistä asioista.

Ohessa video Samin puheenvuorosta. Kuuntele vastaavatko Samin ajatukset omiasi!

 

Katso video tästä

Lue lisää »

200 tilaisuutta pidetty Samin kampanjassa!


Julkaistu: torstaina 2. huhtikuuta 2015


Viikko 14 tukiryhma.JPGSamin kampanjassa on pidetty nyt 200 tilaisuutta. Tuhansia ihmisiä on tavattu. Vaalikampanjan alussa tehty lupaus kiertämisestä jokaisessa vaalipiirin kunnassa on yhtä kuntaa lukuunottamatta toteutunut. Reisjärvellekin mennään kun keritään. Joissakin kunnissa on pidetty kymmeniä tilaisuuksia. Tämä antaa vahvan pohjan koko maakunnan ihmisten tuntojen tulkintaan. Pitää tietää miten maa ja maakunta "makaa".

Pääsiäisen alusviikon kolme päivää olivat työntäyteisiä kampanjointipäiviä.  Sami kiersi Oulun lisäksi Ylikiiminkiä ja Pudasjärveä. Vastaanotto oli todella innostunut ja hanketta tukevaa. Pitkä kampanja on vahvasti noususuuntainen!

Lue lisää »

Työttömyys ja tehottomuus ovat yhteiskuntamme keskeisimpiä ongelmia


Julkaistu: sunnuntaina 29. maaliskuuta 2015


Työttömyys, irtisanomiset, lomautukset ja velkaantuminen ovat termejä, joiden yleistyminen viestii epävarmuudesta ja aiheuttaa useille meistä huolta tulevaisuudesta. Samanaikaisesti puhutaan väestön ikääntymisestä ja sen tuomista haasteista. Toisaalta rahaa ei ole palkata työntekijöitä tehtäviin, joiden määrä kasvaa suuresti lähivuosina ja toisaalta ei ole tarjolla töitä työttömille.

Nyt on menossa seitsemäs vuosi, kun valtiovelka kasvaa voimakkaasti, eikä taittumista ole näköpiirissä, päinvastoin vauhti kiihtyy. Velkaantumisen taustalla ei ole minkään ongelmia ratkaisevan muutoksen rahoitus vaan yli varojen eläminen. Sen rahoitus velalla on nykyisessä tilanteessa vastuutonta. Euroopassa on varoittavia esimerkkejä valtioista, joissa on rakennettu uutta hyvinvointia vanhan päälle, mutta unohdettu julkisen sektorin varojen rajallisuus.

Lue lisää »

Vauhti kiihtyy -karting tapahtuma innosti nuoria


Julkaistu: lauantaina 28. maaliskuuta 2015


kart_esko (1).jpgParemman arjen kampanjan lahjoitusvaroin järjestämä karting tapahtuma keräsi radan ääreen runsaasti väkeä. Paikalla oli sekä nuoria että aikuisia. Leikkimielisen, mutta vauhdikkaan kisan yhteydessä kansanedustajaehdokas Sami Pikkuaho puhui paikalle saapuneille kampanjansa teemoista. Paikalla olijat antoivat positiivista palautetta vauhdikkaan yhdessä tekemisen ja politiikan yhdistämisestä. 

Tapahtumassa ajettiin aika-ajot, joista nopeimmat selvisivät illan päätteksi ajettuun finaaliin, jossa myös Sami haastoi kilpailijat. 

Lue lisää »

Vaalilehti ilmestynyt - Samin Sanoma paremman arjen puolesta


Julkaistu: perjantaina 27. maaliskuuta 2015


Vaalilehti.pngSamin Sanoma paremman arjen puolesta on ilmestynyt. 12 sivuinen lehti on jaetaan ympäri maakuntaa lähipäivinä. Painos on yli 100 000 lehteä. Torstaina 26.3 lehti jaettiin Oulunseudulle Forum24 lehden liitteenä. 

Samin Sanoma paremman arjen puolesta avaa kampanjan ja Samin taustoja, hänen ajatuksiaan kampanjan keskeisistä arvoista ja niihin liittyvistä tavoitteista. Lehdessä on runsaasti Samia tukevien ajatuksia Samista, ajankohtaisista asioista ja teemoista. 

Lehti on nyt luettavissa myös sähköisesti osoitteessa: www.samipikkuaho.fi/vaalilehti

Joillekkin mobiililaitteille paremmin toimiva versio tästä

 

Lue lisää »

Pudasjärven monet kasvot - partaa ja ei partaa


Julkaistu: tiistaina 24. maaliskuuta 2015


Pud kmarket Tykkylainen.JPGMonenlaista "ehdokaskasvoa" on nyt liikkeellä Pudasjärvellä. Perussuomalaisten ehdokas Kari Tykkyläinen kävi tervehtimässä Samia kampanjan makkarapisteellä K-supermarketin edessä maanantaina.

Samin tämänkertainen kiertue Pudasjärvelle oli laajin tähänastisista. Kahden päivän aikana pidettiin kahdeksan tilaisuutta eri paikoissa. Tiivis ja antoisa kiertue enteili nyt kovasti pudasjärveläisten lämpiämistä oman kylän kasvatin ahkeraan kampanjointiin. Samin mukana kiertueella olivat kunnallisneuvos Paavo Pikkuaho ja Samin Koillismaan vaalipäällikkö Antero Kokko.

Lue lisää »

Video - Sami puhuu nuorille kartingradalla


Julkaistu: lauantaina 21. maaliskuuta 2015


Sami puhuu kartingradalla.pngSami puhuu nuorille kartingradalla

Paremman arjen kampanja järjesti perjantaina 20.3 nuorille ja aikuisille suunnatun leikkimielisen ja vauhdikkaan kartingkisan Oulussa. Ennen aika-ajoja Sami puhui nuorille lyhyesti tulevista eduskuntavaaleista. Reilu kaksituntinen tapahtuma keräsi hienosti iloisia nuoria ja nuorenmielisiä paikalle.

Lue lisää »

Kiimingissä Riekillä hönkä päällä


Julkaistu: lauantaina 21. maaliskuuta 2015


Kiiminki Riekki Jani.jpgSeija ja Esko Riekillä Jäälissä vietettiin torstaina 19.3 innoittava ilta politiikan äärellä. Vilkasta keskustelua käytiin Samin pitämän puheenvuoron pohjalta. Aiheet sivusivat mm. työttömyyttä ja yrityselämää. Monenlaista parannettavaa nähtiin yritysten ja työtekijöiden välisen neuvottelumahdollisuuden lisäämisessä. Koulutuksestakin keskusteltiin.

Samin vaalipäällikkö Jani pitkänen kertoi paikalla olleille vajaalle kahdellekymmenelle osallistujalle kampanjan nousujohdanteisesta tunnelmasta. - Nyt kuulee ihmisten puhuvan, että Sami menee läpi, Jani kertoi. Se tarkoittaa kovan kenttätyön saamasta tunnustuksesta ja ihmisten luottamuksesta. Jani kehoitti kaikkia tekemään sen minkä omakseen kokee yhteisessä hankkeessa.

Ennen illan tilaisuutta oltiin Kiimingin keskustassa kauppojen edessä jututtamassa ihmisiä.  

Lue lisää »

Vahvuutta korostavassa ajassa huolehdittava hauraista


Julkaistu: lauantaina 21. maaliskuuta 2015


Varpaat.JPGDownin syndrooman päivää vietetään lauantaina 21.3. Päivä on merkityksellinen monelle. Merkityksellinen siksi, että heidät huomioidaan, hyväksytään ja tälläkin päivällä otetaan osaksi yhteiskuntaamme. Lähipiirissäni on useita kehitysvammaisia, vammautuneita ja muuten hauraita ihmisiä, jotka ovat lähellä sydäntäni. Muistan nyt myös erityisesti suloista down kummipoikaani, jonka elämässä saan olla osaltani mukana.

Aikakautemme ilmiöitä ovat vahvuus, menestys ja kilpailu. Tämän kaiken keskellä unohdamme usein keskellämme olevan haurauden. On tarpeen kysyä, että unohdammeko heidät jotka eivät syystä tai toisesta pysty lainkaan osallistumaan ”elämän kilpailuun”? Yksityinen tai yhteinen menestymisen tarve kääntää huomiomme helposti pois heistä joilla ei ole samat lähtökohtaiset edellytykset toimia keskellämme.

Lue lisää »

Kainuussa väki liikkeellä, Leppäsellä yhteenveto illalla - Katso video ja kuvat


Julkaistu: perjantaina 20. maaliskuuta 2015Kajaani vakia2.jpgKainuun väki on välitöntä ja kannustavaa. Samin kampanjan Kainuun kierroksen toisena päivänä tämä elettiin todeksi jokaisessa vaalityöpaikassa. Nyt vuorossa olivat Kuhmo, Sotkamo, Paltamo ja Kajaani.

Kajaanissa tarjottiin Citymarketin edessä useampi sata grillimakkaraa ja väkeä oli tungokseen asti. Illalla pidettiin tilaisuus Osmo Leppäsellä. Kajaaniinkin on muodostunut mukava tukiryhmä Samille.

Kainuun on Samille tuttua seutua, onhan hänen äitinsä suku kotoisin Kajaanista. Samin isopappa Roope Vepsäläinen oli aikoinaan tunnettu räätäliyrittäjä Kajaanissa. 

Lue lisää »

Kainuun kiertue käyntiin - kappale kauneinta Kainuuta


Julkaistu: maanantaina 16. maaliskuuta 2015Kainuu Vaala.JPGKuulkaa korpemme kuiskintaa! Sitä on hyvä kuunnella, tarkasti. Muuten ei voi tietää mitä jylhien järvien seudulle kuuluu juuri nyt. Siispä paikan päälle kainuulaisia jututtamaan.

Kuvassa Samin vaalipäällikkö Jani Pitkänen hersyttelee huumorilla vaalalaisia innoittavaan keskusteluun.

Samin kampanjan kaksipäiväinen Kainuun kiertue suuntautuu kaikkiin alueen kuntiin. Maanantaina aloitettiin aamusella Utajärveltä ja päivä päätettiin Ristijärvellä illalla. Kauniit maisemat, huikea keväinen sää, sekä kymmenet mielenkiintoiset keskustelut tekivät päivästä yhden kampanjan mieliinpainuvimmista. 

Lue lisää »

Viikko minuutissa - Ministerin tapaamista, kenttätyötä ja iltatilaisuuksia


Julkaistu: maanantaina 16. maaliskuuta 2015


Viikko tunnissa nivala4.jpgVaalityö on vaativa laji. Parinkymmenen tilaisuuden viikko on melkoista yhteensovittamista ja tiukkaa aikataulunhallintaa. Fyysinen kuntokin joutuu koetukselle. Nyt on kuitenkin aika kiertämiseen ja kuuntelemiseen. Vaaleihin on aikaa reilu kuukausi. Samilla on noin 150 tilaisuutta takanapäin ja 100 vielä pitämättä.

Viikolla 11 Samin kampanja suuntautui Oulun ja lähiseudun lisäksi vaalipiirin etelä-laidalle. Viikon päätös Nivalan kirjastotalolla (kuva) oli mukava ja innoittava tilaisuus. 

Tässä tilanneväläyksiä viikon varrelta.


Lue lisää »

Ruukin torilla vietettiin vaalityön ohessa isoja juhlia - Pirkko Rapakko 75 vuotta


Julkaistu: torstaina 12. maaliskuuta 2015


Ruukin tori Pirkko Rapakko.JPGMaakunnassa laajasti tunnettu Ruukkilainen Pirkko Rapakko (kuvassa vas.) on varsinainen voimanainen! Keskiviikkona vauhdikas eläkeläinen kutsui Samin vaalikampanjan vierailulle aurinkoiselle Ruukin torille. Pirkko järjesti paikallisen pitseeriayrittäjän kanssa pitsatarjoilun vaalityöpisteellä käyneille kyläläisille. 

Vaalitilaisuus muuttui yllättäen syntymäpäiväjuhliksi kun sattumalta paljastui päivän emännän, Pirkon saavuttama merkittävä vuosipäivä, kunnioitettava 75- vuoden ikä.

Eläkkeellä oleva taksiautoilija on vahva ruukkilainen vaikuttaja. Hän on toiminut työtehtäviensä ohella lukemattomissa luottamustehtävissä kymmenien vuosien ajan. Vieläkin sivistyslautakunnassa ja varavaltuutettuna toimiva Pirkko on aloittanut kunnalliset luottamustoimensa jo 80- luvun alussa. Kokoomuksen toiminnassa hän on ollut kantavia voimia samoin vuosikymmeniä, toimien edelleen Siikajoen kokoomuksen sihteerinä. Useimmat kokoomuksen ruukkilaiset kunnallispoliitikot ovat Pirkon "löytämiä" luottamushenkilöitä.

Samin tukiryhmän ja Pirkon kohtaaminen oli monella tavalla nostalginen. Sami on asunut Ruukissa lapsuutensa vuosia. Pirkko on vieraillut Pikkuahon kotona Samin isän Paavon Pikkuahon toimiessa Ruukin kunnanjohtajana 70- luvun alussa. Nyt vaalityössä mukana ollut Päivi Tuomivaara (os. Kantola) on myös Pirkolle hyvin tuttu, onhan Päivi entisiä ruukkilaisia ja perhetuttuja Pirkon kanssa. 

Lue lisää »

Hyvää naistenpäivää!


Julkaistu: sunnuntaina 8. maaliskuuta 2015


Sami ja AK.jpgNainen on kaunis sana. Se on myös voimakas sana, sillä se herättää paljon tunteita. Se on hyvin merkityksellinen ja kiehtova sana. Minulle se on myös sananakin äärimmäisen arvokas. 

Naisen logiikka, naisen tunteet, naisen monimutkaisuus, naisen hormoonit ja niin edelleen. Keskustelun aiheita riittää kun naista analysoidaan. Sosiaalisessa mediassakin on joskus levinnyt kuva oppaasta joka lupaa; opi tuntemaan nainen! Kuvan opas on noin metrin paksuinen iso kirja ja sitä selaa epätoivoisen näköinen mies. Kuvan sanoma on selvä - naiseus on erityinen asia. Onneksi näin.

Kun puhutaan erityisesti naisista, puhutaan usein siihen liittyen myös tasa-arvosta. Tasa-arvo on tärkeä käsitteenä ja käytännössä. Sukupuolten välistä tasa-arvoa pitää edistää ja vaalia yhteiskunnassamme ja kaikissa ihmissuhteissa. Tasapäistäminen on eri asia kuin tasa-arvo. Onneksi on erilaisuutta, onneksi saamme kokea myös sukupuolten välistä erilaisuutta. Se voi joskus unohtua tasa-arvokeskustelussa. Erilaisuus tulee nähdä vahvuutena ja rikkautena.

Naisia pitää myös erityisesti arvostaa. Aukaisen mielelläni naisille oven, päästän edelle, autan takin päälle ja lausun mielelläni sanan nainen ennen miestä puhuessani yleisölle. Naisen arvostamista voimme osoittaa lukemattomilla tavoilla. Toivottavasti me miehet voimme tehdä näin jatkossakin. Uusiakin tapoja voi jokainen sen osoittamiseen löytää.

Naiseutta ei voi laittaa mihinkään muottiin. Siksi kirjoituksen alun ajatus naisten logiikasta ja muista yleistyksistä pitää todeta kliseeksi. Ei ole tietyllä tavalla toimivaa joukkoa naisia vaan jokainen nainen on erilainen ja se on rikkautta joka sytyttää myös rakkautta. Itse olen rakastunut aikoinani kymmeniä vuosia sitten juuri häneen, joka oli ja on ylitse muiden naisten. Sana nainen herättää mielikuvan ennen kaikkea hänestä aviopuolisona, yhteisten lastemme äitinä ja elämäni ystävänä. Siitä kaikesta tulee mieleen voimakkaimmin kiitollisuus. Kiitos vaimoni.

Hyvää naistenpäivää kaikille naisille!


Lue lisää »

Kunnallisneuvos Paavo Pikkuaho mukana - 12 tilaisuuden kiertue Koillismaalla päättyi Pudasjärvelle


Julkaistu: lauantaina 7. maaliskuuta 2015


Pudis Sami ja Paavo.jpgHiihtolomaviikon kampanjakiertue toteutettiin Pikkuahon Syöteen mökiltä toimien. Sami on luvannut kiertää ahkerasti Koillismaata ja se lupaus näyttää toteutuvan hyvää vauhtia. Nyt tilaisuuksia oli viikon aikana Pudasjärvellä, Taivalkoskella ja Kuusamossa yhteensä kaksitoista. Samin isä Paavo Pikkuaho oli mukana alkuviikon tapahtumassa Syötteellä ja perjantain tapahtumissa Pudasjärvellä. Hän näkee Pudasjärven pitkäaikaisena kaupunginjohtajana tärkeäksi saada eduskuntaan, kokoomuksen ryhmään, vahvasti Koillismaataustaisen edustajan. 

- Yhteiskunnallisiin virka- ja luottamustehtäviini liittyen minulla on ollut 50 vuoden ajan tarve ja tilaisuus olla mukana yhteisten asioitten hoitamisessa ja seurata siihen kuuluvaa poliittista toimintaa. Vaikka olenkin saanut jo ”kodin perintönä” keskustalaisen poliittisen vakaumuksen, olen virkamiestaustani pohjalta aina pyrkinyt asettamaan puoluetoiminnan edelle aidosti tavoitteellisen ja tasapuolisen asioiden hoitamisen ja eteenpäin viemisen. Työhöni sitoutuneessa politiikassa, yhteisten asioiden hoidossa minua on usein häirinnyt liiallinen puoluepoliittinen sidonnaisuus ja ”yksisilmäisyys”, Paavo Pikkuaho toteaa.

- Tiedän, että Samilla on hyviä eväitä osaltaan repussaan annettavaksi yhteisten asioiden hoitamisen pöytään sekä toimimiseen yhdessä eri poliittisten, aatteellisten ja toiminnallisten ryhmien kanssa. Siksi haluan tukea hänen valintaansa eduskuntaan, Paavo kertoo.

Lue lisää »

Kuusamossa hyvä vaalityökeli


Julkaistu: perjantaina 6. maaliskuuta 2015


Kuusamo joukkue.jpgHiihtolomaviikon torstaina kokoomuksen ehdokkaat Juha Hänninen, Tuula Mustonen, Mari-Leena Talvitie, Sami Pikkuaho ja paikalliset kokoomusvaikuttajat  järjestivät Kuusamossa neljä eri tapahtumaa. Päivä oltiin Rukalla ja ilta Kuusamon keskustassa. Koillismaalaisten ihmisten vastaanotto oli positiivinen ja aktiivinen kampanjointi sai kovasti kiitosta. Kokoomuksen ehdokkaat ovat nyt kovasti liikkeellä eripuolilla maakuntaa ja se näkyy hienosti.

Lue lisää »

Jalavan pirtti täynnä - Keskustan ja kokoomuksen ehdokkaat samalla puolen pöytää


Julkaistu: torstaina 5. maaliskuuta 2015


Taivalkoski ehdokkaat.jpgPolitiikassa ei tarvitse etsiä vastakkainasetteluja kun viedään alueen asioita yhdessä eteenpäin. Näin todettiin keskiviikkona 4.3 Jalavan pirtissä Taivalkoskella pidetyssä keskustan ja kokoomuksen koillismaataustaisten kansanedustajien yhteisessä tilaisuudessa. Paikalla olivat keskustan ehdokkaista Niilo Keränen ja Ulla Parviainen sekä kokoomukselta Tuula Mustonen ja Sami Pikkuaho. Hyvähenkisellä huumorilla höystetty tilaisuus kokosi pirtin täyteen väkeä. Keskustelu oli vilkasta ja Koillismaan asioita käsittelevää. Kysymyksiä tuli yleisön joukosta paljon. Kaikki paikalla olevat ehdokkaat pitivät uudenlaista tilaisuutta onnistuneena ja näkivät tällaisen käytännön lisäävän yhteistyötä ja kokoavan hyvin väkeä paikalle.

Sami on saanut useilta keskustalaisilta ehdokkailta kutsun yhteistilaisuuksiin. "Olen ojentanut yhteistyön käden mielelläni. Vastakkainasettelua ei tarvita, en ainakaan itse halua sellaista rakentaa. Pidän tätä erinomaisena ja uudistavana käytäntönä. Haluan toimia yhteishengessä yli puoluerajojen ja olen aktiivinen myös itse järjestämään toisia kunnioittavia yhteistilaisuuksia jatkossa", Sami toteaa ja jatkaa: "Nämä ovat myös äänestäjän etu, sillä tässähän pääsee vaivattomasti vertailemaan vaihtoehtoja".

Samilla oli Taivalkoskella kolme tilaisuutta. Iltatilaisuus pidettiin Vuokko ja Antamo Tynillä. Alkuviikko kampanjoitiin Syötteellä.

Lue lisää »

Kokoomus ja keskusta kohtasivat Raahessa - Hänninen, Larikka, Mattila, Pikkuaho ja Tölli yhteisessä tilaisuudessa.


Julkaistu: sunnuntaina 1. maaliskuuta 2015


Raahe Mattila.JPGKokoomuksen kolme kansanedustajaehdokasta olivat vieraina keskustan kansanedustajaehdokas Hanna-Leena Mattilan vaalituvalla lauantaina. Yhteistilaisuudessa olivat kokoomuksen ehdokkaista Juha Hänninen, Teija Larikka ja Sami Pikkuaho. Keskustan ehdokkaista tilaisuuteen osallistuivat Hanna-Leena Mattila ja Tapani Tölli. Hanna-Leenan ja Samin sopiman tilaisuuden keskeinen ajatus oli saada koottua politiikasta kiinnostunutta väkeä keskustelemaan rakentavasti kahden puolueen ehdokkaiden kanssa.

Tilaisuudessa käytettiin runsaasti mielenkiintoisia ja avartavia puheenvuoroja. Ilmapiiri oli selvästi innostunut ja positiivinen. Yhdessä ollaan tekemässä työtä pohjoisen maakuntamme hyvinvoinnin eteen.

Sami oli ennen tilaisuutta tukijoukkojen kanssa jututtamassa ihmisiä ja tarjoamassa grillimakkaraa Raahen Prisman edessä. 

Lue lisää »

Ylivieskan Ryskypäivillä puhalsivat politiikan tuulet


Julkaistu: perjantaina 27. helmikuuta 2015


Ryskymarkkinat ehdokkaat.jpgTuulisessa Ylivieskassa puhalsivat lauantaina myös politiikan tuulet. Ryskypäivillä esittäytyivät eri puolueet ja kansanedustajaehdokkaat. Kokoomus oli vahvalla ehdokaskokoonpanolla liikkeellä. Peräti 11 kokoomuksen ehdokasta oli saapunut paikalle tukijoukkoineen. Vastaanotto oli markkinaväeltä positiivinen ja kannustava. Ehdokasjoukko on yhtenäinen ja vaalityötä viedään erinomaisen joukkuehengen vallitessa eteenpäin. Ehdokkaat ovat nyt erityisen ahkerasti kentällä kuuntelemassa maakunnan ihmisten tuntoja. Kokoomus kuuntelee tosissaan.


Lue lisää »

Yrittäjä Hannu Luoto - Pienyrittäjää voi ymmärtää vain toinen yrittäjä


Julkaistu: keskiviikkona 25. helmikuuta 2015


Rusko cittari Hannu Luoto.JPGKymmeniä vuosia yrittäjänä eristyspalvelualalla toiminut oululainen yrittäjä Hannu Luoto ei valita osaansa, mutta näkee monia asioita jotka ovat vaikeuttamassa pienyrittäjän elämää. - Yrittäjyys on oma valintani, en valita sitä, mutta yrittäjän yhteiskunnalliset yleiskulut ovat kohtuuttomia, ne menevät jo kirkkaasti yli viidenkymmenen prosentin suhteessa liikevaihtoon. Kokonaisverotusta tulee madaltaa, jotta tässä olisi jotain järkeä, Hannu toteaa.

- Pienemmillä ja suuremmilla yrityksillä tulisi olla omat yhteiskunnan velvoitteisiin liittyvät pelisäännöt, joissa huomioitaisiin yrityskokojen erilaisuus. Nyt kaivataan yrittäjyyden ymmärtämistä päättäjille, hän sanoo.

Keskiviikon vaalityöpisteellä Ruskon city-marketin edessä kävi kovasti väkeä. Keskusteluja tulevista vaaleista ja yhteiskunnan pinnalla olevista asioista käytiin erityisen vilkkaasti. Sami kuunteli mm. opiskelijan arjen kuvausta, yrittäjien ajatuksia, eläkeläisten näkemyksiä ja muun muassa työttömien kokemuksia työnhausta. Tuttujakin kävi tervehtimässä. Erilaisissa elämäntilanteissa olevien viesteistä työstyy ketju josta muodostuu näkemystä maakunnan ihmisten tilanteesta. Nyt kannattaa kiertää kuuntelemassa. Korvat auki.

Lue lisää »

Pääministeri Alexander Stubb kannusti Oululaisia suurperheiden äitejä


Julkaistu: keskiviikkona 25. helmikuuta 2015


Stubb Oulu paivi ja AK.jpgOulun Rotuaarilla vieraillut pääministeri Alexander Stubb osoitti arvostuksensa ja kannustuksensa häntä tapaamaan tulleille kahdelle suurperheen äidille. Päivi Tuomivaara ja Anna-Kaija Pikkuaho vaihtoivat ajatuksia pääministerin kanssa perheiden arjesta.

"Onneksi olkoon!" pääministeri huudahti positiivisesti perheiden lapsiluvut kuulessaan. Lämpimässä ja valoisassa ajatustenvaihdossa Stubb totesi, että olisi mukava tutustua läheltä suurperheiden arkeen. Keskustelussa pohdittiin myös pienemmän ja suuremman perheen eroavaisuuksia. Pääministeri toivotettiin lämpimästi tervetulleeksi vierailulle.

Alexander Stubb vieraili maakuntamatkallaan tällä kertaa Kalajoella, Ylivieskassa, Oulaisissa, Paavolassa ja Oulussa. Väkeä vierailupaikoissa oli tungokseen asti ja kohtaamiset pääministerille luonteenomaisesti välittömiä ja huomioivia. Mukana kierroksella oli myös kokoomuksen eduskuntavaaliehdokkaita.

Lue lisää »

Elinkeinoministeri Jan Vapaavuori Oulussa - Suomi on kuin keski-ikäinen mies


Julkaistu: tiistaina 24. helmikuuta 2015


Vapaavuori 2.jpgSuomea voi verrata keski-ikäiseen mieheen. Pikkuhiljaa on tullut pahenevia vaivoja ja siihen on huomaamatta totuttu. Joten kuten pärjäillään, kunnes lääkäri kertoo totuuden. On tehtävä pysyvä elämäntaparemontti. Tämä on ainoa keino joka oikeasti auttaa. Mitkään "tipattomat tammikuut" ei auta, vaan tarvitaan pysyvä muutos. Ei ole olemassa mitään yksittäistä ihmelääkettä. Tällä vapaasti muistellulla vertauksella ja monilla muilla selkeillä esimerkeillä elinkeinoministeri Jan Vapaavuori analysoi Suomen talouden tilaa maanantaina Oulussa järjestetyssä Nousukiitoon -seminaarissa. Vapaavuori totesi, että kun ongelmat ovat moninaiset, ratkaisujenkin tulee olla moninaiset. Tarvitaan laajalla kirjolla tekoja pitkällä aikavälillä. 

Elinkeinoelämän vauhdittamista pohdittiin alustuspuheenvuoroissa jotka pitivät Vapaavuoren lisäksi Pohjois-Pohjanmaan yrittäjien toimitusjohtaja Marjo Kolehmainen ja kansanedustaja Esko Kurvinen.

Kekustelusta poimittua:

Suomeen tarvitaan lisää suuryrityksiä, tarvitaan lisää keskisuuria yrityksiä ja aidosti vientiin satsaavia pk yrityksiä. Niitä syntyy jos pystymme parantamaan kilpailukykyämme. Keinoja siihen löytyy kun vain otetaan rohkeasti käyttöön.

Pieniäkään yrityksiä ei saa unohtaa. Pieniin yrityksiin tarvitaan erilaiset pelisäännöt kuin isoihin yrityksiin. 

Nyt tarvitaan puheiden sijaan tekoja.

Lue lisää »

Vaalityö on joukkuelaji - Porokarnevaaleilla Kokoomus vahvalla joukkueella


Julkaistu: lauantaina 21. helmikuuta 2015


Porok Eeva.JPGVaalityö kentällä vaatii ehdokkailta ja heidän tukijoukoiltaan aktiivisuutta. Se ei yksistään kuitenkaan riitä, tarvitaan piirijärjestön vahva tuki suunnittelussa, järjestelyissä ja tiedottamisessa.

Lauantaina Oulun kauppatorilla pidetyillä Porokarnevaaleilla oli Kokoomus vahvasti esillä. Kokoomuksen tapahtumasuunnittelusta vastasivat toiminnanjohtaja Jaakko Salovaara, järjestösihteeri Eeva Räsänen (kuvassa) ja kokoomusnuorten järjestösihteeri Charlotta Kittilä.

Kymmenet ehdokkaat, tukiryhmäläiset ja piiritoimiston väki oikein huokui vaalityön intoa jalkautuessaan tapahtumayleisön joukkoon tapaamaan ja jututtamaan ihmisiä. Vastaanotto oli positiivinen ja väkeä kokoomuksen teltalla riitti. Tapahtuma jatkuu sunnuntaina.

Lue lisää »

100 tilaisuutta pidetty Samin kampanjassa -  Vaalihankkeessa Pikkuahot puhaltavat yhteen hiileen


Julkaistu: torstaina 19. helmikuuta 2015


Rotuaari100 AK ja Sami.JPGSamin vaalitilaisuuksien ja tapahtumien järjestysnumero 100. sattui torstaina pidetylle vaalitilaisuudelle Rotuaarilla Oulussa. Tällä kertaa mukana tukijoukoissa oli myös Samin vaimo Anna-Kaija Pikkuaho

- On mukava olla aina välillä konkreettisesti mukana tilaisuuksissa edistämässä yhteistä asiaa. Koen innostavana tavata ihmisiä positiivisen asian äärellä ja vaihtaa ajatuksia lapsiperheiden asioista, Anna-Kaija kertoo.

- Minulta on kysytty muutamia kertoja, miten koen perheenäitinä ja puolisona tämän vaalihankkeen. Haasteita elämässä kohdataan meidän perheessä rinta rinnan. Yritystoimintakin on yhteinen. Ehdokkaaksi suostuminen ratkaistiin yhdessä ja puhallamme tässäkin yhteen hiileen. Kiinnostus vaalityöhön on tarttunut aikuisiin lapsiinkin, emmekä ole halunneet estää heitä osallistumasta positiiviseen asiaan. Liian vakavasti tätä ei tarvitse ottaa. Tasapainoa perheen, työn, harrastusten ja muiden tehtävien hoidossa haemme yhdessä niin kuin monissa muissakin perheissä - sitähän se arki on, Anna-Kaija tuumailee hymyillen.

- Koemme ehdokkuuden luottamuksen osoituksena ja tärkeänä asiana. Perheet ja yrittäjät tarvitsevat nyt asioidensa esiin nostamista ja siihen haluan oman osani antaa. Erityisen mukavana koen sen suuren tuen mitä olemme kaikenikäisiltä ystäviltä ja tuntemattomilta ihmisiltä saaneet, kiittelee Anna-Kaija tukijoukkoja.

Lue lisää »

Pateniemessä keskusteltiin nuorten yrittäjyydestä


Julkaistu: torstaina 19. helmikuuta 2015


Pateniemi Jaakko.JPGJaakko Lahtinen opiskelee talotekniikkaa ja pitää yrittäjyyttä varteenotettavana vaihtoehtona tulevaisuudessa. Kuukauden päästä 18 vuotta täyttävä nuorimies tietää mistä puhuu, hän on työskenellyt yhdessä neljän veljensä kanssa samassa LVI alan yrityksessä. Myös Jaakon isä, Jukka Lahtinen on toiminut pitkään yrittäjänä. Jaakko osallistui Samin kampanjan vaalitilaisuuteen keskiviikkoiltana Pateniemessä.

Illassa herätti erityisesti keskustelua uusien työpaikkojen syntymisen välttämättömyys. Yritysten toiminta-edellytysten parantaminen toisi rohkeutta palkata uusia työntekijöitä. Työntekijän palkkaukseen toivottiin helpotusta etenkin ensimmäistä työntekijää palkatessa. Koeaikaa tulisi saada pidennettyä. Myös oppisopimusopiskelua tulisi kehittää ja nostaa se selkeäksi vaihtoehdoksi nuorille, jotka kokevat oppivansa paremmin käytännön työskentelyn kautta tulevan ammatin.

- Jaakko toivoo nuoria yrittäjäksi aikovia tuettavan yhteiskunnan puolelta yrityksen perustamisen byrokratiassa. Neuvontapalvelu pitäisi saada yhdestä paikasta helposti ja selkeästi, Jaakko toteaa. Hän arvostaa yrittäjyydessä ahkeruutta ja vapautta.

Pateniemen kampanjakiertueella oltiin iltapäivällä S-marketin ja Salen edessä jututtamassa ihmisiä ja illalla pidettiin tilaisuus Alli ja Jukka Lahtisella.

Lue lisää »

Ruskotunturin laskiaistapahtumassa satoja iloisia ihmisiä


Julkaistu: tiistaina 17. helmikuuta 2015


Rusko satoja ihmisia2.jpgLaskiainen saa ihmiset liikkeelle. Sen todistivat sadat lapset, nuoret ja aikuiset tiistai-iltana Paremman arjen kampanjan järjestämässä tilaisuudessa Ruskotunturilla. Sami Pikkuahon vaalikampanjan tukiryhmässä oltiin varauduttu suureen osallistujajoukkoon, mutta silti näin suuri määrä yllätti iloisesti 20 hengen toimitsijatiimin. Myöhäinen ajankohtakaan ei lapsiperheitä pitänyt pois rinteistä, vaan paikalla nähtiin myös pienempää väkeä. Joskus voi valvoa vähän pitempään ja ulkonaolon jälkeen uni maittaa. Lasten ja nuorten iloinen yhdessäolo aktiviteettien parissa palkitsi järjestäjät.

Tapahtuma oli yksi osa perheille suunnattua tapahtumasarjaa. Seuraava tapahtuma on lähiaikoina järjestettävä, nuorille suunnattu leikkimielinen mutta vauhdikas kartingkisa Oulussa.

(Uutisen lopussa runsaasti kuvia tapahtumasta) 

Lue lisää »

Haukiputaalla arvostettiin nuorille suunnattua toimintaa


Julkaistu: maanantaina 16. helmikuuta 2015


Haukipudas Lauri makela.JPGHaukiputaan kiertueella oltiin kolmen kaupan edessä vuorollaan. Ihmisiä oli liikkeellä, tulitikkuja meni ja hyviä keskustelujakin käytiin. Haukiputaalainen opiskelija Lauri Mäkelä toi esille näkökulmia nuorten tukemisesta ja aktivoimisesta. Hän oli tyytyväinen Samin ehdokkuudesta ja kampanjan teemoista. Lauri toivoi, että nuorten työpajatoimintaa ylläpidetään jatkossakin yhtenä nuorten työelämään ohjaamismuotona.

- Oppisopimuskoulutusta olisi hyvä uudistaa työnantajille houkuttelevammaksi. Jos palkkaustaso olisi oppisopimuskoulutukseen tulevalla aluksi matalampi kuin nykytasolla, laskisi se sopimuksen tekemisen kynnystä yrittäjien puolelta. Nyt tarvitaan uusia työllistämismahdollisuuksia nuorille, Lauri totesi. Näihin ajatuksiin on helppo yhtyä. Tsemppiä Laurille opiskeluun.

Lue lisää »

Raahessa "ammuttiin" soppatykillä ystävänpäivänä


Julkaistu: lauantaina 14. helmikuuta 2015


Raahe Teija Sami Seppo.jpgRaahessa oli soppatykillä lämmittelijöitä kun kokoomuksen kansanedustajaehdokkaat Teija Larikka ja Sami Pikkuaho tarjosivat hernekeittoa ystävänpäivän johdosta. Useampi sata sai kuumaa keittoa tuulisen päivän lämmikkeeksi. Ihmiset olivat juttutuulella ja positiivisia keskusteluja saatiin käydä pitkin aamupäivää. Ystävyyskin puhutti päivän teeman mukaisesti. Ystävyyden arvoa ei voi liiaksi korostaa.

Soppatykillä vieraili myös Pirkanmaalla kokoomuksen ehdokkaana oleva Seppo Parkkila. Ei voi kuin onnitella pirkanmaalaisia kun ovat niin hyvän ehdokkaan saaneet.  Seppo on ilmiselvää kansanedustaja-ainesta.

Lue lisää »

Ilta ystävyydelle kokosi väkeä Honkapirtille


Julkaistu: perjantaina 13. helmikuuta 2015Yst pojat.jpgPateniemen Honkapirtillä oli torstai-iltana iso joukko koolla ystävyyden äärellä. Illan ohjelman sisältö kietoutui tärkeän aiheen ympärille - Ystävyys on ihmiselämän isoja asioita, jokaisella tulisi olla ystävä.

Tilaisuudessa kuultiin Pianomusiikkia, nuorten laulua, lasten ajatuksia ystävyydestä ja muita puheenvuoroja. Jaakko Tahkola puhui ystävyyden merkityksestä. Sami pohti yhteiskunnallisia kysymyksiä paremman arjen kampanjateemoihin sisältyen. Jani Pitkänen toi mukavia terveisiä kampanjan etenemisestä ja kannustusviestiä kentältä. Tilaisuuden juonsi Veli Tuomivaara. Ohjelmasta ja illan toteutuksesta vastasivat Päivi Tuomivaara sekä Minna ja Jussi Paakinaho

Lue lisää »

Laadukasta yrittäjyyttä Vihannissa - Sairaankuljetus Petteri Härkönen


Julkaistu: keskiviikkona 11. helmikuuta 2015


Vihanti Harkonen.jpgSamin kampanjan tiistaipäivä varattiin Vihannin tilaisuuksille. Päivän ohjelmaan kuului kaksi makkarantarjoilupistettä Vihannin keskustassa, iltatilaisuus Villa Saarassa ja yritysvierailu Sairaankuljetus Petteri Härkösen yritykseen. Petteri Härkönen on toiminut yrittäjänä sairaankuljetus- ja ensihoitoalalla vuodesta 1993 lähtien. Sairaankuljetusala ja Petteri ovat Samille tuttuja, toimihan Sami sairaankuljetusyrittäjänä Ylikiimingissä 9 vuotta 90-luvulla.

Sairaankuljetusala on ollut voimakkaassa murroksessa viime vuosina. Monet sairaanhoitopiirit toteuttavat alueensa sairaankuljetuksen julkisenpuolen hankintana pelastuslaitoksilta ja sairaankuljetusyritykset ovat joutuneet väistymään. Kustannukset on nouseet tämän seurauksena voimakkaasti. Petteri ja Sami pitävät vallitsevaa kehitystä toiminnan kustannustehokkuutta heikentävänä ja alan kehitystä vaikeuttavana. Ensihoidossa tulisi toteuttaa tervettä ja avointa kilpailutusta.

Vihannissa oli mukavasti väki kylällä liikkeellä. Iltatilaisuudessakin oli toistakymmentä aktiivista keskustelijaa.

Lue lisää »

Saarelat toivovat yrittäjyyden edistämistä - tapahtuma Linnanmaan Prismassa


Julkaistu: tiistaina 10. helmikuuta 2015


image (79).jpgOulun mustalla suolla asuvat Pia ja Jari Saarela kävivät lastensa Monan 6 vuotta ja Leon 8 kuukautta kanssa maanantaina Samin vaalistandilla Linnanmaan Prismassa. Makkaransyönnin lomassa keskusteltiin perheiden arjesta ja työelämästä. Saarelat ovat tyytyväisiä siitä, että heillä molemmilla on työpaikka suuren työttömyyden aikana. Pia ja Jari arvostavat yrittäjyyttä vaikka kumpikaan ei tällä hetkellä toimikkaan itse yrittäjä. Jarilla on aikaisemmin ollut osakkuus yrityksessä. Jari toimii senior software developer nimikkeellä ohjelmistoalalla ja Pia on lähihoitaja. Kiinnostusta yrittäjyyteen varsinkin Pialla löytyisi - Sellainen haave olisi, Pia toteaa hymyillen.

Saareloiden mielestä yrityksen perustaminen pitäisi saada helpommaksi. uusia työpaikkoja tarvitaan. He toivovat myös perheellisten asioiden esilläpitämistä rohkeammin eduskunnassa.

Samin juttusilla kävi myös parturikampaamoyrittäjä Kati Markus. Yhteinen sävel ajatuksiin yrittäjyydestä löytyi Samin kanssa nopeasti.

Lue lisää »

Kaupunginjohtaja Pennanen ja nuoret tsemppasivat Rotuaarilla Samia


Julkaistu: lauantaina 7. helmikuuta 2015


Rotuaari kaupunginjohtaja.jpgOulun keskustan sydän, Rotuaarin kävelykatu oli perjantai-iltana vilpoinen paikka. Samin tukitiimin operoima katutapahtuma sai liikkeellä olevaa väkeä kuitenkin pysähtymään vaalityöpisteelle. Kahvia tarjottiin toistakymmentä litraa viluisille vieraille. Kaksi tuntia mennä vilahti kymmenissä keskusteluissa ja iloisissa tapaamisissa.

Kaupunginjohtaja Matti Pennanen pistäytyi työpäivän päätteeksi tsemppaamassa aktiivista kampanjaa. Hyväntuuliselle Pennaselle maistui kuuma kahvi kotimatkan lomassa. Pitkää päivää painaa ahkera kaupunginjohtajamme.

Erityisen tsemppaavaa oli monien nuorten porukoiden antama kannustus aktiiviselle kentällä kiertämiselle. Monet olivat huomioineet talven aikana Paremman arjen kampanjan näkymisen eripuolilla Oulun kaupunkikuvassa.

Varttunutta väkeäkin kävi ajatuksia vaihtamassa. Ilta oli loistava mahdollisuus kuunnella ihmisten näkemyksiä ajankohtaisista asioista. Erittäin asiallista ja positiivista keskustelua! 

Lue lisää »

Katariina Huhtalalle työ on tärkeä ja iloinen asia - Työ aiheena Kaakkurissa


Julkaistu: perjantaina 6. helmikuuta 2015


image (73).jpgKatariina Huhtala on energinen ja kantaaottava oululainen leikkaussairaanhoitaja. Kaakkurissa pidetyssä Samin kampanjan iltatilaisuudessa hän esitti näkemyksiään terveydenhoitohenkilökunnan työkysymyksiin.

- Vaikka monissa hoitopaikoissa ollaan henkilöstöresurssin suhteen tiukoilla, on asenteillakin merkityksensä työtehtävien hoitamisessa. Kaikilla aloilla on hyvällä työmoraalilla työskenteleviä, mutta on myös niitä jotka ajattelevat, että tehdään vain mikä on pakko tehdä, Katariina sanoo. Hän näkee myös lisääntyvät sairaspoissaolot osittain työmoraaliasiana, turhiakin poissaoloja töistä on.

Asenteen työntekoon Katariina näkee syntyvän jo kotoa. Kodin esimerkki on voimakas vaikuttaja. Kysymys on siis kasvatuksellisestakin asiasta.

Nyt tarvitaan keskustelua työn merkityksestä yhteiskunnalle. Iltatilaisuuden aikana työn tekeminen ja sen arvostaminen oli illan pääteema. Työn iloa tarvitaan ja sitä on heräteltävä ihmiset kokemaan. Keskustelua viriteltiin noin viidentoista aikuisen kesken. Ja sitähän syntyi!

Lue lisää »

Arto Ojala kannustaa Samia yrittäjien asialle


Julkaistu: torstaina 5. helmikuuta 2015


Kempele Arto Ojala.jpgKempeleen Zeppeliinin vaalipisteellä kävi Samia tervehtimässä ja tsemppaamassa mies, joka taitaa asiakaspalvelun. Aktiivinen myynnin ammattilainen Arto Ojala on huolissaan yrittäjien pärjäämisestä Suomessa. Hänelle yrittäjyys on lähipiiristä hyvinkin tuttu asia.

- Etenkin yksityisyrittäjien asioita pitäisi ajaa nyt vahvasti. Muun muassa verotus ei ole kannustavaa. Meillä olisi paljon opittavaa esim. Viron mallista. , Arto toteaa.

Arto näkee myös huolestuttavana työmoraalin rapautumisen. - Ei ole hyvä juttu, jos jäädään kotiin, vaikka työtä olisi tarjolla. Jos ei löydy oman koulutuksen mukaista työtä, pitäisi olla valmius ja halu ottaa jotain muuta työtä vastaan. Työttömyyskorvaukset tulisi olla aina työhön kannustavia.

Arto tsemppaa Samia vaalihankkeessa. Arto mielestä on hyvä asia, että eduskuntaan saadaan yrityselämän omakohtaisesti tunteva edustaja.

Zeppeliinin standilla käytiin monia mielenkiintoisia keskusteluja. Useammat niistä liittyivät työn tekemiseen ja työttömyyden ongelman ratkaisemiseen.

Lue lisää »

Työelämän pyörät pyörimään


Julkaistu: keskiviikkona 4. helmikuuta 2015


pyorat ei pyori.jpgTyön tekemisen mahdollistaminen ja uusien työpaikkojen syntyminen on nyt elintärkeää Suomen tulevaisuuden kannalta. Jos työllistämisen pyöriä ei saada pyörimään, hukka perii!

Yritysten toimintaedellytyksiä on kehitettävä konkreettisesti. Yritysten kilpailukykyä on parannettava verotuksellisesti ja paikallista sopimismahdollisuutta on voitava hyödyntää nykyistä paremmin. Työntekijöiden palkkaaminen on saatava joustavaksi. Myös yrittäjäksi ryhtyminen pitää saada helpommaksi. Byrokratiaa ja säätelyä pitää purkaa.

Suomi nousee yrittäjyyden nousun kautta. Yrittäjät ja yritykset tekevät sen, politiikan on annettava toimiva ympäristö ja nousun mahdollistavat pelisäännöt.

Lue lisää »

Mestari ja oppipoika - kohtaaminen Oulunsalossa


Julkaistu: tiistaina 3. helmikuuta 2015


Osalop Raution Eero.jpgOulunsalon S-marketin edessä oli mukava ja muistoja vuosikymmenien takaa herättelevä kohtaaminen. Eero Rautio tuli tervehtimään vaalikiertueella olevaa entistä oppipoikaansa. Kun Sami aloitti Oulun yliopistollisessa sairaalassa 80- luvun lopussa sairaalavahtimestarin tehtävät, Eero otti nuoren miehen ohjaukseensa. Eero tunsi talon valtavat käytäväverkostot kuin omat taskunsa ja osasi antaa hyvät neuvot ja esimerkin potilaiden kohtaamiseen. Monet työvuorot on Sami ja Eero yhdessä hoitaneet.

Eero on edelleen vahtimestarin tehtävissä, nyt kuitenkin myös osa-aikaisella eläkkeellä. Eero on sama räväkkä, huumorintajuinen ja charmantti herrasmies kuin kymmeniä vuosia sitten. 

Oulunsalon kiertueella oli paljon mukavia kohtaamisia ja keskustelua syntyi. Vaalit alkavat selvästi kiinnostamaan pikkuhiljaa ihmisiä.

Lue lisää »

Rantsilan kotaillassa väkeä, savua ja tunnelmaa


Julkaistu: tiistaina 3. helmikuuta 2015


Rantsila Makkaratarjoilu.jpgAjoittainen savu ja kirpakka pakkanen ei estänyt maanantai-illan kotaillan onnistumista Rantsilan Kurunnevalla. Reilu kahdenkymmenen osallistujan joukko nautti nuotion lämmöstä, mukavista tarjoiluista ja politiikan keskustelusta hyvillä mielin. Osallistujien joukko edusti ikäjakaumaltaan koko elämän kirjoa, pienistä lapsista varttuneisiin.

Ilta jatkui myöhään aktiivisen miesporukan evästäessä Samia selkeillä ja kantaaottavilla näkemyksillä muun muassa työttömyydestä, perhepolitiikasta, turhasta byrokratiasta ja alkoholin haittavaikutuksista yhteiskunnalle. Harvoin pääsee kuulemaan yhtä intensiivistä ja rakentavaa nuorten perheenisien mielipiteiden vaihtoa poliittisista kysymyksistä. 

Päivällä Samin vaalikiertue pysähtyi Kestilässä, Pulkkilassa ja Rantsilan keskustassa. 

Lue lisää »

Lapsiperheet saivat pitää päätösvaltansa


Julkaistu: maanantaina 2. helmikuuta 2015


vauva olalla.jpgLapsiperheet ja kotona tapahtuvaa lasten hoitamista arvostavat huokaisivat helpotuksesta, kun hallitus päätti peruuttaa valmistelemansa kotihoidontuen kiintiöittämisen. On tärkeää, että äiti ja isä, jotka ovat valinneet lapsilleen kotihoidon, saavat jatkossakin vapaasti päättää oman perheensä tilanteen mukaan, kumpi heidän perheessään hoitaa lapsia kotona.

Jos kotihoidontuen kiintiöittäminen olisi toteutunut, se olisi vaikuttanut kipeimmin taloudellisesti heikoimmassa asemassa oleviin lapsiperheisiin. Moni lastensa kotihoitoa toivova perhe olisi joutunut laittamaan lapsensa päivähoitoon. Perheet tuntevat itse parhaiten oman tilanteensa ja osaavat päättää, mikä on heidän lapsilleen sopivin hoitomuoto.

Lue lisää »

Pääministeri Alexander Stubb antoi aikaa lapsille Oulussa


Julkaistu: perjantaina 30. tammikuuta 2015


Stub vierailu ehdokkaat.jpgPääministeri Alexander Stubb vieraili Oulussa perjantaina 30.1.2015. Tilaisuuksia päivän ohjelmassa oli 12. Tiiviistä tahdista huolimatta pääministerillä oli aikaa kiireettömän tuntoisesti ihmisille kaikkialla missä hän oululaisia kohtasi. Ideaparkissa lapset lauloivat kokoomuksen järjestämässä tilaisuudessa. Lauluesityksen jälkeen pääministeri keskusteli pitkään lasten kanssa. Kaikesta näki, että Alex tuli erinomaisesti lasten kanssa toimeen. Yhteiskuvia otettiin paljon.

Päivän kiertueella oli mukana yleisötapahtumissa myös kokoomuksen kansanedustajaehdokkaita. Stubb esitteli innokkaasti monipuolista ja aktiivista ehdokasjoukkoa yleisölle. Sami osallistui aamun yleisötilaisuuteen Stockmannin kahviossa, arvoseminaariin yliopistolla sekä Ideaparkissa järjestettyyn tilaisuuteen.

Arvoseminaarissa olivat puolueiden puheenjohtajat paneelikeskustelussa. Mukavassa ilmapiirissä käyty rakentava keskustelu käsitteli muun muassa arvoja ja talousnäkymiä. Oulu sai useilta puheenjohtajilta runsaasti tunnustusta osaamisesta. 

Lue lisää »

Mustapää Mauno ja valkoinen baskeri


Julkaistu: torstaina 29. tammikuuta 2015


Mauno Mustapaa (1).jpgMeillä on jokaisella tyylimme. On tärkeää saada olla oma itsensä. Haapavetisellä eläkeellä olevalla luokanopettajalla Mauno Mustapäällä on päähineenä valkoinen baskeri. Pitkän linjan paikallinen kokoomusvaikuttaja ajaa vuoden 64 mallisella Mersulla ja asuu Lehonsaaressa hirsitalossa. Maunossa on sitä Pohjois-Pohjanmaalaista juurevuutta jota on ilo katsella ja kuunnella. Sitä olemme paremman arjen kampanjassa olleet maakuntakierroksella aistimassa. Kun Mauno ja muut juurevat maaseudun ihmiset tuovat ajatuksensa ja tuntonsa keskusteluissa esille, on siinä tarttumapintaa muodostaa näkemys missä tämä maa ja maakuntamme makaa. Vain kenttää kiertämällä syntyy todellinen tuntuma. Grillimakkaraa tarjotessa on aikaa keskustella ja kuunnella. Niin myös keskiviikkona Haapaveden raitilla.

Illalla kokoonnuttiin Kustaankulmaan puhumaan politiikkaa. Tilaisuuden järjestelyistä vastasi Haapaveden kokoomusväki muutamilla vahvistuksilla.

Lue lisää »

Rikosylikomisario evp. Raimo Ollila tukee Samin kampanjaa


Julkaistu: keskiviikkona 28. tammikuuta 2015


Muhos Raimo Ollila.jpgMuhoslainen rikosylikomisario evp. Raimo Ollila tukee Paremman arjen kampanjaa. Raimo näkee tärkeänä edistää Samin kampanjassa esillä olevia asioita yhteiskunnassa. Samin tukiryhmä toivottaa Raimon tervetulleeksi aktiiviseen joukkoon. Leppoisan poliisimiehen ajatukset ja näkemykset ovat sellaisia joille korvaa kampanjaa eteenpäin vietäessä varmasti lainataan.  

Tiistaipäivä oli Samin kampanjan maakuntakierroksessa varattu Muhokselle. Iltapäivä jututettiin muhoslaisia kauppojen edessä ja illalla kokoonnuttiin Marja ja Raimo Ollilan tunnelmallisessa kodissa vaalitilaisuuteen. Samin puheenvuoron jälkeen keskusteltiin mukavalla porukalla ajankohtaisista kysymyksistä. Olisiko talon isännän työhistorialla ollut vaikutuksensa kun keskustelut sivusivat laajasti myös turvallisuuspolitiikkaa. Aihe onkin tärkeä ja ajankohtainen. Suomi on osana Euroopan unionia ja Venäjän naapurimaana erityisasemassa ja se tuo omat haasteensa. Turvallisuuspolitiikan kysymykset tulevat  varmasti nousemaan keskusteluun tulevalla vaalikaudella.

Lue lisää »

Kun on Eskon saanut tukimieheksi, on saanut paljon!


Julkaistu: maanantaina 26. tammikuuta 2015


image (65).jpgKempeleläisessä Paakinahon Eskossa on meille nuoremmille monessa esimerkkiä. 80- vuotiaan, paljon elämää nähneen miehen positiivinen asenne suorastaan puhuttelee. Korkeasta iästä huolimatta Esko ei ole jäänyt paikoilleen, kun kunto kerran sallii liikkeellä olemisen.

Eläkkeellä oleva yrittäjä on näköjään aina yrittäjä. Kun Esko näkee jonkun asian tärkeäksi, sen eteen ollaan valmiita ponnistelemaan. Yhteiskunnallinen vaikuttaminen on sellainen asia. Hänen tukensa ja työpanoksensa Paremman arjen kampanjalle on ollut merkittävä. Esko on mahdollisuuksien mukaan valmiina kenttätyöhön kun sitä tarvitaan. Kun on Eskon tukimieheksi saanut, on saanut paljon!

Maanantaina oltiin Limingan keskustassa ja Tupoksessa. Lumisade ei tunnelmaa vaalityöstä vienyt, päivään mahtui useita mukavia kohtaamisia. Mieltä lämmittävää oli erään paikalle tulleen esittämä kutsu pitämään vaalitilaisuutta kutsujan kotiin. Kutsu otettiin nöyrästi kiittäen vastaan, kalenteriin tilaisuuksia edelleen sopii.

Lue lisää »

Väki liikkeellä Ylivieskan Kärkkäisellä


Julkaistu: lauantaina 24. tammikuuta 2015


image (54).jpg

Tiiviin kampanjaviikon päätöksenä Sami tarjosi Ylivieskan Kärkkäisellä lauantaina maakunnan etelälaidan ihmisille grillimakkaraa. Makkaran syöjiä ja politiikasta keskustelijoita riitti, yli 300 makkaraa meni muutamassa tunnissa. Tulitikkujakin jaettiin 400 rasiaa.

Keskustelujen määrästä voitiin selkeästi todeta tulevien eduskuntavaalien kiinnostavan jo kovasti ihmisiä. Tukea Paremman arjen kampanjalle tuli vahvasti, monet antoivat tunnustusta määrätietoiselle ja rohkealle vaalityölle tärkeiden teemojen esillä pitämiseksi. Työvuorossa lauantaina tukitiimistä Samin lisäksi olivat Karoliina Nevalainen ja Sakarias Pikkuaho. Lisäksi tukena teltalla oli useita paikallisia kokoomusvaikuttajia, kuten kuvassa oleva kunnallispoliitikko Daniel Tong. Hommassa oli tekemisen meininki.

Viikon aikana toteutuneet toistakymmentä tilaisuutta antavat vahvaa uskoa viedä vaalityötä hyvissä merkeissä eteenpäin. Sunnuntain lepopäivä tulee tarpeeseen.

Lue lisää »

Samin eduskuntavaalikampanjan leima julkaistiin


Julkaistu: perjantaina 23. tammikuuta 2015


sami-leima-www-oranssi 2.pngEhdokkaan kampanja tulee olla ehdokkaan näköinen. Tämä on ollut Samin kampanjan keskeinen periaate kun tukiryhmä on suunnitellut kampanjan olemusta ja ilmettä, kertoo kampanjapäällikkö Jani Pitkänen.

- Sami on energisoiva ja positiivinen ihminen. Luonteeltaan hän on sytyttävä innostaja ja hänen toimissaan on tekemisen meininki. Samin olemus ja tapa toimia tempaisee mukaansa ja saa positiivisuutta aikaan, Jani toteaa.

- Kampanjaleiman sanoma onkin: Sami sytyttää - Positiivista energiaa! Sitä tarvitaan nyt politiikassa. Ennen kaikkea tarvitaan tekoja. Syty sinäkin ja tule mukaan Paremman arjen positiiviseen kampanjaan. On oikeasti tekemisen ja osallistumisen meininki!

Lue lisää »

Sinnillä, vaikka varpaissa kipristää!


Julkaistu: torstaina 22. tammikuuta 2015


image (36).jpgKirpeässä pakkassäässä valloitettiin torstain kampanjakiertueella Oulun pohjoisosaa. Vuorossa Jääli, Kiiminki ja Ylikiiminki. Reippaan ulkoilun ohessa saatiin varpaita lämmitellä sisätiloissakin. Ilta päättyi vanhan hirsipirtin rauhoittavaan tunnelmaan Ylikiimingin Vepsänkylällä. Neljän tilaisuuden päivä oli antoisa, liikuttiinhan Samille erityisen tutuilla seuduilla.

Iltatilaisuuteen saapuivat myös Paavo Saarela ja Juhani Ukonmaanaho. Nämä pitkänlinjan yrittäjät tietävät mistä puhuvat, kun keskustellaan yrittäjyyden toimintaedellytysten parantamisesta. Heidän näkemyksensä kohtasivat Samin näkemysten kanssa. Yhdessä muotoutui selkeät keskeiset keinot nostaa yrittäjyyden kautta työllisyys nousuun. 

Lue lisää »

Savelalla tuvantäydeltä positiivista energiaa


Julkaistu: keskiviikkona 21. tammikuuta 2015


image (33).jpgKeskiviikon tapahtumissa oltiin kenttätyössä K-market Ruokavinkin edessä Maikkulassa ja iltatilaisuudessa Heikkilänkankaalla Savelalla. Samin keskustelua herättelevän puheenvuoron jälkeen käytiin innostavaa ja aktiivista keskustelua päivän politiikassa esillä olevista asioista. Iltaan mahtui vakavaa keskustelua yhteiskuntaan liittyvistä huolista, mutta ennen kaikkea positiivista luotaamista tulevaisuuteen niin yhteisten asioiden hoitamisen kuin vaalityönkin näkökulmasta. Iloisesta puheensorinasta päätellen vaalitilaisuudet eivät ole lainkaan ryppyotsaista hommaa. Vaalityö etenee mukavissa merkeissä. Illan runsas osallistujamäärä antoi osaltaan potkua eteenpäin.

Lue lisää »

Ministeri Petteri Orpo Oulussa - Huoli yritysten kilpailukyvystä


Julkaistu: tiistaina 20. tammikuuta 2015


image (25).jpgMinisteri Petteri Orpo kiersi kenttää Oulun seudulla tiistaina. Mukana oli myös kokoomuksen kansanedustajaehdokkaita. Avoimet yleisötilaisuudet aloitettiin aamulla Kalevankulmassa kahvien ja ihmisten kohtaamisen merkeissä. Iltapäivällä oltiin Liminganportissa ja Kempeleessä kahvila Kolmessa Tähdessä. Kaikissa paikoissa oli mukavasti väkeä paikalla ja keskustelu vilkasta.

Sami otti puheenvuorossaan esille alueemme ja koko maan suuren työttömyysongelman. Uusien työpaikkojen syntyminen pitää olla ensiarvoisen tärkeää seuraavalla hallituskaudella. Ministerin ajatuksiin asiasta oli helppo yhtyä: Nyt tarvitaan yritysten kilpailukyvyn parantamista, työn ja yrityksen verottamisen maltillista laskemista, paikallista sopimismahdollisuutta ja byrokratian purkua. Tähän tarvitaan nyt yhteistä ymmärrystä ja ennen kaikkea toimintaa!

Lue lisää »

Riihessä puitua


Julkaistu: lauantaina 17. tammikuuta 2015


image (20).jpgPudasjärven kiertuepäivä lauantaina sujui mukavissa merkeissä. Oheisessa kuvassa se on jo lopuillaan ja päivän päätteeksi Pudasjärven tukitiimi kokoontui tyytyväisenä iltapalalle ja purkamaan päivän tapahtumia. Kokoontumispaikkana toimi riihi, jossa Samin isä, kunnallisneuvos Paavo Pikkuaho kertoi olleensa lapsuudessaan isänsä kanssa puintityössä. 

Päivän kiertue suuntautui tällä kertaa Ervastin kyläkauppaan, S-markettiin Kurenalle ja Niilo Keräsen kanssa yhteiseen vaalitilaisuuteen kaupungintalolle. Lopuksi saunottiin tunnelmallisessa tynnyrisaunassa.

Samin eduskuntavaalikampanjan kiertue oli nyt kolmatta kertaa Pudasjärvellä.

Lue lisää »

Kokoomuksen piirin 90-vuotisjuhlissa innostunutta tunnelmaa


Julkaistu: perjantaina 16. tammikuuta 2015


image (10).jpgPerjantai-iltana kokoontui Kookoomuksen Pohjois-Pohjanmaan piiri 90-vuotisjuhliin Oulun Lasarettiin. Paikalla oli järjestöväkeä eri puolilta maakuntaa. Nykyisten kansanedustajien Esko Kurvisen ja Eero Suutarin lisäksi tilaisuudessa olivat läsnä myös entiset kansanedustajat Riitta Jouppila, Suvi Linden ja Oiva Savela. Tilaisuudessa puheen pitivät ympäristöministeri Sanni Grahn-laasonen ja piirin puheenjohtaja Tomi Kaismo. Historian muistelun lisäksi sekä puheet että keskustelut luotasivat vahvasti tuleviin eduskuntavaaleihin. Juhla oli myös avaus aktiiviseen ja positiiviseen kampanjointiin.

Lue lisää »

Yhteiskunnan perustuksesta kysymys


Julkaistu: torstaina 15. tammikuuta 2015


image (5).jpgTorstain kohtaamisista mieleenjäävin koski aiheeltaan kristillisiä perusarvoja. - Mikä on kantasi niihin, kysyi nykymenosta huolissaan oleva keski-ikäinen mies. Aiheesta virisi hyvä keskustelu jonka yhteenvetona voidaan todeta samanlainen käsitys arvojen heijastumisesta käytännön lainsäädäntätyöhön. Perusarvot ovat alusta jonka päälle rakennetaan kestävää yhteiskuntaa. 

K-citymarket Kaakkurin edessä oli vilkasta ja kaksituntinen hurahti vauhdilla, samoin 600 tikkurasiaa. Liikkeellä oli myös lapsiperheitä.

Lue lisää »

Mistä on ehdokkaan hyvä kenttätyöpäivä tehty?


Julkaistu: keskiviikkona 14. tammikuuta 2015


Bussi ja tukimiehet.JPGKaikki kentällä olleet ehdokkaat sen tietävät. Tarvitaan omaa intoa, huolellista valmistautumista, tukimiehiä rinnalle, lämmintä vaatetta ja mukavia kohtaamisia ja keskusteluja. Kun on vielä sopivasti säpinää standilla, niin jopas on illalla mukava mieli. Hyvästä kenttäpäivästä saa potkua vaalityöhön ja tunteen eteenpäin menemisestä. Nyt sitä taas saatiin. Keskiviikko oltiin Kempeleessä. 400 tikkuaskia löysi tiensä ihmisten taskuun.

Lue lisää »

Jaatko kanssani samat arvot?


Julkaistu: lauantaina 3. tammikuuta 2015


kotisovalla2.jpgVaalikampanjat aktivoituvat. Huhtikuun 19 päivänä on eduskuntavaalit. Puolueet kertovat omat tavoitteensa, samoin jokainen ehdokas tuo esiin ne keskeiset asiat, joiden puolesta on valmis tekemään työtä tullessaan valituksi. Maamme huolestuttava taloudellinen tilanne luo näissä vaaleissa erityisen haasteen. Suuriin vaalilupauksiin hyvän jakamisessa ei ole varaa, se on tosiasia joka on välttämätöntä muistaa.

Lue lisää »

Rauhaa ja rakkautta armon vuonna 2015


Julkaistu: keskiviikkona 31. joulukuuta 2014


talvi2.JPGSyötteen talvisissa maisemissa, kuluneen vuoden sivua ajan kirjassa kääntäessä, mieleni pitää kiinni vielä joulun tunnelmista. Tähän on syynsä, tunnen halua pitää kiinni jostakin tärkeästä ja arvokkaasta. Joulun olemus on oikein toteutuessaan lämpöä ja rakkautta. Ihmiset haluavat olla ystävällisiä ja välittää rauhan ja hyvän tahdon ajatusta toisilleen.

Lue lisää »

Pääministerin Stubbin ajatuksia edesmenneen kokoomuslaisen kansanedustajan, Väinö Havaksen puheesta eduskunnassa vuonna 1939


Julkaistu: keskiviikkona 17. joulukuuta 2014


Alexander-Stubb_1_5mb.jpgLainaus Pääministeri Alexander Stubbin puheesta "Vastakkain on uusi ja vanha", Snellman-säätiön talviseminaarissa 16.12.2014:

" Yhteiskunnan elinehto on kuitenkin dialogi ja kuuntelu – emme tuomitse toisin ajattelevaa pahaksi ihmiseksi tai hölmöksi, vaan ymmärrämme että myös hänen ajattelunsa nousee jostakin. Vaikka olisimmekin eri mieltä.
Tässä yhteydessä haluan palauttaa mieleen tarinan kokoomuslaisesta patriootista Väinö Havaksesta, joka kaatui jatkosodassa vapaaehtoisena. Hänen kuvansa muuten roikkuu Kokoomuksen eduskuntaryhmän huoneen seinällä.
Havas oli ollut myös sisällissodassa. Vuonna 1939 Havas piti eduskunnassa puheen, jossa hän vaati sisällissodassa vuonna 1918 haavoittuneiden punaisten invalidien aseman parantamista valtiovallan toimin. Siis vaikka hän itse oli itse taistellut valkoisten joukossa.

Lue lisää »

Odottavissa tunnelmissa


Julkaistu: maanantaina 15. joulukuuta 2014


kynttilat.jpgTänään on syntymäpäiväni ja mieltä lämmittävät monet ystävien muistamiset. Merkkipäivillä on se hyvä puoli, että ne osaltaan lähentävät ihmisiä. Syntymäpäivän tai muun juhlapäivän muistaminen antaa mukavan syyn avoimeen ystävällisyyteen. Sitä olen saanut nyt runsaasti ja kiitollisuudella olen sen ottanut vastaan.

Ajatukset ovat tänään myös varsin odottavat. Odotamme lapsemme syntyvän näinä päivinä. Se on minulle vaimoni kanssa suuri ihme. Sitä se on kun ajattelemme perheemme suurta kokoa ja sitä elämän rikkauden määrää mitä olemme suuren perheen kautta voineet elää todeksi. Paljon olemme lastemme kautta saaneet.

Lue lisää »

Ihmisläheistä kohtaamista Rotuaarilla - Korvat auki!


Julkaistu: lauantaina 13. joulukuuta 2014


Rotuaari1312_Oiva_Sami_Riku.jpgMissä mennään, kerro mielipiteesi? Näillä kysymyksillä kokoomuksen ehdokasjoukko tukitiimeineen jalkautui vilkkaalle Rotuaarille korvat auki. Glögi ja kuumat makkarat menivät kuin kuumille kiville. Tarjoilu oli kuitenkin sivuroolissa kun ihmiset antoivat avointa palautetta ehdokkaille. Sami otti osaltaan palautetta vastaan jakaessaan tukitiimin kanssa tulitikkuja ja muuta vaalimateriaalia rotuaarilla olleille ihmisille.

Keskustelut olivat avoimia ja rakentavia. Monet toivat esiin huolensa valtakunnan politiikan ajankohtaisista asioista ja nykysuunnasta. Selkeitä mielipiteitä tuli perhepolitiikkaan ja avioliittopäätöksiin liittyen. Korjattavaa näiltä osin olisi. Monen asian todettiin olevan myös hyvin.

Paremman arjen esiin nostamat teemat koettiin oikeiksi ja niistä annettiin myönteistä palautetta. Lapset, nuoret ja perheet tarvitsevat nyt kannustavan yhteiskunnan tuen. Työttömyyden vähentämiseksi pitää tehdä kaikki voitava yritysten toimintaedellytyksiä parantamalla ja yhteiskuntaa pitää rakentaa edelleen kestävien arvojen varaan.

Tapahtumassa paikalla kävi myös pitkäaikainen kokoomuksen entinen kansanedustaja Oiva Savela.

Kokoomuksen ehdokasjoukkue ja Samin kampanjan tukitiimi säteili tyytyväisyyttä päivän annista. Ihmiset olivat positiivisia ja hyväntuulisia ja kohtaamiset kannustavia. Tästä on hyvä jatkaa tulevan viikon tapahtumiin.

Ohessa kuvia tapahtumasta.

Lue lisää »

Kenttätyö on positiivista vaikuttamista paremman arjen asioihin


Julkaistu: torstaina 11. joulukuuta 2014


Zep partio.jpgVaalityö kentällä lienee useimpien mielestä kovaa hommaa. Sen voimme Samin kampanjan tukijoukotkin allekirjoittaa, mutta on siinä vain jotain todella innostavaakin. Positiivista virtaa saatiin keskiviikon vaalitempauksesta Kempeleen Zeppeliinin kauppakeskuksessa.

Tämänkertainen "iskujoukkomme" jakoi henkilökohtaisesti 250 tulitikkurasiaa kauppakeskuksessa asioiville ihmisille. Lapset saivat suun makiaksi. Keskusteluja ajankohtaisista asioista käytiin kymmenien ihmisten kanssa. Positiivinen palaute kentältä paremman arjen asioille potkii tukiryhmää eteenpäin kohti seuraavia tilaisuuksia. Lauantaina ollaan Oulussa Rotuaarilla klo 11.00 alkaen.

Lue lisää »

Kokoomuksen ehdokastiimi antoi kirjakommentit - Samin valinta Väinö Linnan Tuntematon sotilas


Julkaistu: tiistaina 9. joulukuuta 2014


Sinituuli.pngKokoomuksen ehdokastiimi on monipuolinen ja laaja-alainen joukkue pohjois-suomalaisia ihmisiä. 18 ehdokkaan erilaisuus tuli esille myös yksilöllisissä kirjavalinnoissa kun Sinituuli-lehti pyysi jokaista ehdokasta kommentoimaan kirjaa joka on tehnyt vaikutuksen. Samin valinta oli tällä kertaa Väinö Linnan Tuntematon sotilas. Ohessa Samin kommentit kirjasta.

Lue lisää »

Kiitos Suomi pienen pojan korjatusta sydämestä


Julkaistu: perjantaina 5. joulukuuta 2014


Suomen lippu (1).jpgItsenäisen isänmaan arvo on mittaamaton. Se merkitsee meille jokaiselle erilaisia asioita elämäntilanteestamme ja kokemustaustastamme riippuen.

Tänään, juuri tänään minulle tulee itsenäisyyspäivää ja Suomea, isänmaata ajatellessa mieleeni ensisijaisesti kiitollisuus. Se vie sivuun bruttokansantuotteen negatiivisen kehityksen ja valtiontalouden kestävyysvajeen. Se saa vähemmälle huomiolle kaikki ne epäkohdat ja puutteet mitä näen ympärilläni omassa tai toisten arjessa. Se nostaa mieleni näkemään sen mitä meillä on.

Lue lisää »

Nostalgiaa Pudasjärven kaupungintalon valtuustosalissa - Täällä se kipinä syttyi


Julkaistu: perjantaina 5. joulukuuta 2014


pudasjarvi valtuustosali.jpgSami Pikkuahon eduskuntavaalikampanjan Pudasjärven vaalikiertueen avaus torstaina 4.12 sai puheille tulleet ihmiset ja ehdokkaan muistelemaan menneitä. Kaupungin keskustassa ihmiset kävivät jututtamassa ahkerasti tuttua ehdokasta. Illalla valtuustosalissa pidetyssä puhe- ja keskustelutilaisuudessa Sami muisteli poliittista heräämistään nuorukaisena Pudasjärvellä kuunnellessaan tunnerikkaita puheenvuoroja vesirakentamisen puolesta ja vastaan. Silloin mielenkiintoa oli herättänyt se, että kaksi vastakkaista mielipidettä voi tuntua eri ihmisistä ainoalta totuudelta. Politiikassa täytyy tästä huolimatta pystyä tekemään päätöksiä ja menemään eteenpäin. Se on demokratiaa. 

Illalla pidetyssä puhetilaisuudessa käytettiin paljon puheenvuoroja. Tukipuheenvuoronsa Samin kampanjalle käytti myös tuttu mies, kunnallisneuvos Paavo Pikkuaho. Hän näki tärkeänä, että eduskunnassa on edustaja, jonka sydämellä on aidosti Pudasjärven asiat yli puoluerajojen.

Lue lisää »

Isänmaallisten laulujen ilta kokosi salin täyteen Oulussa


Julkaistu: torstaina 4. joulukuuta 2014


itsenaisp_koko porukka.jpgParemman arjen puolesta ry:n järjestämä lauluilta kokosi Pateniemen Honkapirtille väkeä yli odotusten. Tilaisuuteen osallistui noin 140 henkeä.

Illan laulullisesta osuudesta vastasi baritoni Joose Vähäsöyrinki, Lauri Aholan säestyksellä. Puheen piti lääninsivistysneuvos, professori Pertti Kokkonen. Kansanedustajaehdokas Sami Pikkuaho lausui runon ja esitti illan loppusanat. Tilaisuuden juonsi kaupunginvaltuutettu Pekka Simonen. Tarjoilusta vastasi Pateniemen eläkeläiset ry.

Lämminhenkinen ja arvokas tilaisuus viritteli juhlaväkeä itsenäisyyspäivän ja joulun odotuksen tunnelmiin. Laulujen ja puheiden yhteisiksi teemoiksi nousivat tutut arvot; koti, uskonto ja isänmaa.

Sami Pikkuaho kiitti eri tahoja vahvasta tuesta tilaisuuden järjestämisessä.

Lue lisää »

Puhe itsenäisyydestä isänmaallisten laulujen illassa 3.12 - Lääninsivistysneuvos, professori Pertti Kokkonen


Julkaistu: torstaina 4. joulukuuta 2014


itsenaisyysp_kokkonen.jpgKolmen yön päästä vietämme itsenäisyyspäivää ja kolmen vuoden päästä Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlaa.

Tänään voimme kysyä mitä itsenäisyys merkitsee sinulle ja mitä se merkitsi ihmisille lähes sata vuotta sitten. Olen tätä puhetta varten haastatellut lähipiirini yläasteikäisiä nuoria, nuoria lasten vanhempia mutta myös eläkeikään ehtineitä aikuisia haastaakseni myös sinut ajattelemaan mitä itsenäisyys tänä aikana merkitsee.

Lue lisää »

Tupailta Kempeleessä - Koti, uskonto ja isänmaa hyvä arvopohja yhteiskunnalle


Julkaistu: keskiviikkona 3. joulukuuta 2014Limmalla 2.jpgMoniarvoisessa yhteiskunnassa tarvitaan kestäviin perusarvoihin pohjaavaa perustusta. Koti, uskonto ja isänmaa ovat edelleen arvoja joiden esilläpitämiseen Samia rohkaistiin eduskuntavaalikampanjassa. Myös lasten, nuorten ja perheiden enneltaehkäisevä tukeminen, yrittäjyyden edellytysten parantaminen ja uusien työpaikkojen luominen nähtiin hyviksi teemoiksi vaalityössä.  

Lue lisää »

Paremman arjen kampanjan kotisivuilla kahden vuorokauden aikana yli 5600 kävijää


Julkaistu: tiistaina 2. joulukuuta 2014


vastasyntynyt.jpg27.11 julkaistu "Avioliitto ei ole sattumalta miehen ja naisen liitto" - blogi kiinnosti lukijoitamme ennätyksellisesti. Paremman arjen kotisivuilla sen luki kahden vuorokauden aikana yli 5600 kävijää. Sivuilta kirjoitus jaettiin yhteisöpalvelu facebookissa yli 700 kertaa. Mielenkiintoista on se, että kirjoituksen jakaminen tehtiin pääsääntöisesti eduskunnan perjantaisen 28.11 tekemän sukupuolineutraalia avioliittolakialoitetta puoltavan päätöksen jälkeen. Tämä kertoo laajasta huolesta ja pettymyksestä perinteisen avioliittokäsityksen murtumisesta tässä yhteiskunnassa. 

Lue lisää »

Avioliitto ei ole sattumalta miehen ja naisen liitto


Julkaistu: torstaina 27. marraskuuta 2014


vastasyntynyt.jpgTasa-arvoinen avioliittolaki on menossa läpi eduskunnassa. Näin tiedotusvälineet julistavat jo ennakkoon. Vanhasta kiinnipitävät ovat monien mielestä ymmärtämättömiä ja jopa ihmisoikeuksien vastustajia. Puolesta ja vastaan on hanketta argumentoitu monenlaisilla perusteilla. Välillä tunne on päässyt mukaan kommentointiin ja lyöty on lujaakin. Itsekin huomaan asian nostavan tunnetta pintaan, niin merkityksellisestä asiasta on kysymys.

Lue lisää »

Yritysvierailuja ja vaalityötä Pyhännällä


Julkaistu: tiistaina 25. marraskuuta 2014


Lapwall.JPGSami kiertää maakunnan kunnissa tutustamassa yrityksiin ja tapaamassa paikallisia ihmisiä. Perjantaina 21.11 suunnattiin Pyhännälle maakuntapäivään. Ohjelmassa oli kaksi vierailua yrityksissä, ihmisten jututtamista paikallisen osuuskaupan edessä, tilaisuus kunnantalolla ja päivän päätteeksi savusaunakokoontuminen Ahvenjärvellä.

Lue lisää »

Video: Perhepolitiikkaa Ben Zyskowiczin kanssa


Julkaistu: tiistaina 25. marraskuuta 2014


Sami Pikkuaho ja Ben Zyckowicz.jpgSami on hallituksen kanssa eri mieltä säästöjen hakemisesta lapsilisää leikkaamalla. Mediassa lapsilisäleikkausta on käsitelty välillä hyvin kärjistäen ja kokoomusta on syytetty perhevastaiseksi puolueeksi. Syytös on kohtuuton, asiat eivät ole niin yksioikoisia vaikka näkemyseroja onkin. Jotta perheiden jaksamista voitaisiin tukea parhaalla mahdollisella tavalla, tarvitaan rakentavaa keskustelua. Tässä muutama kohta Samin ja Ben Zyskowiczin keskustelusta perhepolitiikasta.

Lue lisää »

Lapsella voi silmät niin loistaa


Julkaistu: torstaina 20. marraskuuta 2014


Lapsi leikkii.jpgTänä aamuna meidän perheen esikoululainen kertoi silmät loistaen esikoulusta olevan vapaata ja kotipäivä äidin kanssa. En usko hänen ilonsa olevan kannanotto esikoulua vastaan, päinvastoin hyvillä mielin sinne aamuisin yleensä mennään. Kun kysyin päivän ohjelmaa häneltä, se oli yksinkertainen; leikkiä ulkona ja sisällä. Kysymykseen, mikä lapsuudessa on kivaa, tuli myös yksinkertainen luettelo; kaverit, ulkona touhuilu ja leikki. Kysyin myös miltä se tuntuu kun rakastetaan ja välitetään? Iloinen virnistys, hipaisu nenänpäästä ja sitten jo juoksujalkaa eteenpäin.

Lue lisää »

Lakiin kirjattava oikeus kieltäytyä elämän päättämisestä


Julkaistu: tiistaina 18. marraskuuta 2014


pieni kasi.JPGAbortti eli raskaudenkeskeytys on herkkä ja kipeä keskustelunaihe. Sen esiin nostaminen aiheuttaa monesti syyllistymistä ja voimakkaita tunteita. Näen kuitenkin, että asiasta on välttämätöntä käydä rakentavaa yhteiskunnallista keskustelua.

Erityisen ajankohtaiseksi aiheen tekee parhaillaan käynnissä oleva kansalaisaloite, jossa vaaditaan terveydenhuollon henkilökunnalle oikeutta kieltäytyä suorittamasta raskaudenkeskeytystä eettisen tai uskonnollisen vakaumuksen perusteella.

Lue lisää »

Kokoomuksen ehdokastapaamisessa hyvä yhteishenki


Julkaistu: lauantaina 15. marraskuuta 2014


Kokoomusehdokkaat 2014.jpgHelsingin Tekniskan salilla 15.11 kokoontuneet kansanedustajaehdokkaat ja tukitiimiläiset saivat vaalikoulutusta ja tapasivat toisiaan. Mukana oli kokoomuksen ministeriketju melkein täydellisenä. Pääministeri Alexander Stubb kiitti jokaista ehdokkaaksi lupautunutta isosta uhrauksesta ja toivotti voimia kampanjaan. Kokoomus lähtee yhtenä joukkueena tuleviin vaaleihin.

Lue lisää »

Kollajan allas puhutti Pudasjärvellä


Julkaistu: perjantaina 14. marraskuuta 2014


Pudasjärven yrittäjien ja Pohjolan Voiman järjestämä informaatio- ja keskustelutilaisuus keräsi Pohjantähden auditorion liki täyteen asiasta kiinnostuneita. Pohjolan Voiman puolesta hanketta esittelivät mm. toimitusjohtaja Pertti Pietinen.

Esittelyn aikana käytiin vilkasta ja tunnepitoista keskustelua lähinnä kriittisesti hankkeeseen suhtautuvien taholta. Laskelmien pitävyyttä epäiltiin ja omia laskelmia esiteltiin varsin värikkäin sanakääntein.

Lue lisää »

Rantsilan tupaillassa puhuttivat sosiaali- ja terveyspalvelut


Julkaistu: keskiviikkona 12. marraskuuta 2014


Keskiviikkona 12.11 oli Kaisa ja Ari Tynillä tupaillassa paljon kokemusta koolla. Iltaan tulleilla vierailla oli muistella monenlaisia vaiheita yhteiskuntamme eri vuosikymmeniltä. Erityisesti puheeseen tuli sosiaali- ja sairaanhoitopalveluiden saatavuus ja pitkät etäisyydet.

Lue lisää »

Poliisi ja sairaanhoitaja kampanjoivat perheiden hyvinvoinnin puolesta


Julkaistu: tiistaina 11. marraskuuta 2014


Sami ja Milla turvallisen arjen puolesta.jpgKokoomuksen oululaiset kansanedustajaehdokkaat vanhempi rikoskonstaapeli Milla Kynkäänniemi ja sairaanhoitaja, yrittäjä Sami Pikkuaho tekevät vaalikampanjassaan yhteistyötä lapsiperheiden hyvinvoinnin edistämiseksi.  

Lue lisää »

Isyys on suuri tehtävä ja etuoikeus


Julkaistu: lauantaina 8. marraskuuta 2014


Takan edessa.jpgPohdin usein elämää ja sen eteen tuomien asioiden merkitystä. Huomaan ajattelevani menneisyyttä ja siellä olevia tärkeitä hetkiä kaihoten, haluten ”tarttua” niihin uudestaan. Nuo hetket liittyvät usein yhteisiin kokemuksiin lasten kanssa. Erityisen merkityksellisiä ja tunteita liikuttavia ovat hetket jolloin perheeseemme on saatu vastaanottaa uusi elämä.

Lue lisää »

Yritysvierailu - Uusi yrittäjä aloitti Ideaparkissa


Julkaistu: perjantaina 31. lokakuuta 2014


Sami ja Tero.jpgSuomessa tarvitaan ennakkoluulotonta asennetta ja rohkeutta luottaa tulevaisuuden mahdollisuuksiin. Sitä hienolla tavalla käytännössä toteuttaa Tero Sirniö Oulusta. Tero toteutti pitkäaikaisen unelmansa yrittäjäksi ryhtymisestä startattuaan avajaispäivänä 31.10 Ideaparkissa Arnolds kahvilan yrittäjänä.

Lue lisää »

Toivoa luomassa Siikamarkkinoilla Hailuodossa


Julkaistu: lauantaina 11. lokakuuta 2014Siikam_palloja.JPGPerämeren merkittävimmässä kalatapahtumassa oli tunnelmaa. Hailuodon merellisessä satamassa oli paljon hyväntuulista kansaa koolla. Väkeä oli tullut kauempaakin. Samille oli erityisen mukavaa kun Pudasjärveltäkin oli tultu linja-autolla markkinapaikalle. Mukavia kohtaamisia syntyi siis myös kotipitäjästä tuttujen kanssa. Lapset tykkäs ilmapalloista, kuinkas muuten.

Lue lisää »

Raahen markkinoilla tuulta ja energiakeskustelua


Julkaistu: torstaina 9. lokakuuta 2014


Jututtelua Raahessa.jpgHallituksen tuoreet päätökset turpeen verotuksen huojentamisesta ja hakkeen tuen lisäämisestä saivat ihmisiltä kiitosta Raahen markkinoilla keskiviikkona. Kokoomuksen teltalla käytiin keskustelua ajankohtaisista aiheista pirteässä syyssäässä.

Lue lisää »

Yksinäisyys on uhka ikäihmisten hyvinvoinnille


Julkaistu: keskiviikkona 1. lokakuuta 2014


Kadet.JPGKansainvälinen ikäihmisten päivä kiinnittää huomiota ihmisoikeuksien toteutumiseen. Voimakkaasti kasvava ikäihmisten määrä johtaa vääjäämättä rakenteellisiin ja poliittisiin haasteisiin, jotta ikäihmisten tarpeisiin pystytään vastaamaan. YK:n asettaman määrityksen mukaan terveellinen ravinto, suoja, toimiva vesi- ja saniteettihuolto, koulutusmahdollisuudet ja terveydenhuoltopalvelut ovat perustarpeita. Nämä voivat kuulostaa meistä itsestään selvältä, mutta maailmanlaajuisesti näitä ei pystytä takaamaan kuin osalle ikäihmisistä. Suomessakaan ei aina perustarpeet toteudu, esimerkiksi riittävästä puhtaudesta huolehtiminen vaarantuu pitkäaikaishoidon vuodeosastoilla.

Lue lisää »

Samin kampanjan suunnitteluryhmä koolla


Julkaistu: keskiviikkona 1. lokakuuta 2014


suunnittelu4.JPGParemman arjen kampanjan suunnitteluryhmän kokous pidettiin Oulussa tiistai-iltana 30.9.2014. Paikalla oli kutsuttuna parinkymmenen hengen idearikas joukko työstämässä kampanjan jatkoa ja sparraamassa ehdokasta.

Lue lisää »

Kokoomuksen piirikokous vahvisti Sami Pikkuahon kansanedustajaehdokkuuden


Julkaistu: lauantaina 20. syyskuuta 2014


ehdokkaat.jpgKokoomuksen piirikokous vahvisti Sami Pikkuahon kansanedustajaehdokkuuden seuraaviin eduskuntavaaleihin. Tänään 20.9.2014 Oulussa Kirkkotorin koulutuskeskuksessa pidetyssä kokouksessa nimettiin 14 ehdokasta. Sami totesi nyt ehdokkuuden virallistuessa olevansa tyytyväinen siihen laajaan tukeen jonka hän on saanut ehdokkuudelleen kokoomuksessa.

- Haluan kiittää kaikkia teitä siitä ystävällisyydestä, lämmöstä ja luottamuksesta mitä olen saanut kokea uutena kokoomuslaisena, Sami totesi kokousväelle puheenvuorossaan.

Lue lisää »

Kymmenillä tuhansilla nuorilla hanskat naulassa


Julkaistu: keskiviikkona 10. syyskuuta 2014


hanskat_naulassa.jpegMeillä on iso, tulevaisuuteen vaikuttava ongelma. Kymmenet tuhannet nuoret eivät pääse kiinni työelämään ja se lisää syrjäytymistä vakavine seuraamuksineen. Moni nuori ja perhe kokee asian kipeästi arjessaan. Tilanne on hälyttävä.

Lue lisää »

Yrittäjyydellä noustaan


Julkaistu: perjantaina 5. syyskuuta 2014


Tänään annetaan tunnustus yrittäjille. Suomen talouden tulevaisuus ja yhteiskuntamme nouseminen epävarmuuden ahdingosta on merkittävästi yrittäjien ja yritysten varassa. On siis tärkeää lisätä yrittäjyyden arvostusta, etsiä väsymättä uusia keinoja vahvistaa olemassa olevaa yrittäjyyttä ja avata mahdollisuuksia uudelle yrittäjyydelle.

Lue lisää »

Kokoomus näkyi vahvasti Perttulinpäivillä Pyhännällä


Julkaistu: lauantaina 23. elokuuta 2014


perttulinpaivat3Kokoomuksen teltalla Perttulinpäivillä oli säpinää. Valtuuston 1. varapuheenjohtajan Tuomas Tuulen pitämän päivien avauspuheenvuoron jälkeen päästiin kuuntelemaan teltalle saapunutta väkeä. Perheet ja yksittäiset ihmiset olivat kiinnostuneita tulevista eduskuntavaaleista ja muista ajankohtaisista kysymyksistä.

Lue lisää »

Elämäniloa nuorille


Julkaistu: tiistaina 12. elokuuta 2014Tänään on Yhdistyneiden Kansakuntien kansainvälinen nuorten päivä. Tämän vuoden teeman mukaisesti on tarpeen nostaa esiin nuorten mielenterveysongelmat.

Luulen niin, että aihe tulee aika lähelle monia meitä. Maailmassa on 280 miljoonaa mielenterveysongelmista kärsivää nuorta. Se on n. 20% kaikista nuorista joten puhutaan hyvin yleisestä ongelmasta.


Lue lisää »

Positiivista kannustusta Kiiminkipäivillä


Julkaistu: lauantaina 9. elokuuta 2014


Kiimingissä vietettiin perinteistä tapahtumaa aurinkoisessa säässä. Sami osallistui kokoomuksen joukkueessa perunankuorinnan MM kisoihin yhdessä vanhemman rikoskonstaapelin Milla Kynkäänniemen kanssa. Milla on Samin tavoin Oulun Pohjoisen Kokoomuksen esittämä kansanedustajaehdokasehdokas. Kuorintakisassa ei aivan palkintosijoille päästy, mutta mukavaa oli!

Lue lisää »

Puhelin soi


Julkaistu: keskiviikkona 6. elokuuta 2014


Meidän perheessä on tätä kesää vietetty hieman normaalista poiketen. Toki siihen on sisältynyt perinteisesti asuntovaunureissua, uimarannalla oleilua ja muuta mukavaa kesätekemistä. Yksi asia on kuitenkin ollut toisin, isä on ollut paljon puhelimessa, enemmän kuin koskaan ennen.

Lue lisää »

Sami Pikkuaho on käytettävissä Kokoomuksen kansanedustajaehdokkaaksi


Julkaistu: keskiviikkona 6. elokuuta 2014


Kokoomuksen paikallisyhdistys Oulun Pohjoinen Kokoomus ry on esittänyt sairaanhoitaja, yrittäjä, perheenisä Sami Pikkuahoa Kokoomuksen kansanedustajaehdokkaaksi keväällä 2015 pidettäviin vaaleihin.

Lue lisää »

Arjen sankareita


Julkaistu: sunnuntaina 11. toukokuuta 2014


Äidit, sellaisia he mielestäni ovat. Arjen sankareita ja yhteiskunnan tukipilareita, tulevaisuuden rakentajia. Ei pärjättäisi ilman ja tähän toteamukseen on vahvat perusteet.

Lue lisää »

Pää täynnä päivystykseen


Julkaistu: maanantaina 28. huhtikuuta 2014


Mikä tässä yhteiskunnassa maksaa? Alkoholin käytöstä aiheutuvat kustannukset ovat yksi yhteiskuntamme suurimmista taloudellisista rasitteista. Kulut ovat arvioitsijasta ja arviointitavasta riippuen 6 – 14 miljardia vuodessa. Käsittämätön tosiasia, joka vain nielaistaan pystymättä tarttumaan todella suureen ongelmaan konkreettisella tavalla.

Lue lisää »

Politiikan ulkopuoleltako?


Julkaistu: lauantaina 12. huhtikuuta 2014


Politiikka on osa yhteiskuntaa, se osa elämää. Politiikka on yhteisten asioiden hoitamista ja vaikuttamista. Usein törmään toteamukseen, että joku ei koe tuntevansa politiikkaa omaksi lajikseen. Minusta siihen tunteeseen ja kokemukseen pitää antaa ihmisille vapaa oikeus. Siis tuntea olevansa etäällä yhteisten asioiden hoitamisesta. Samalla tavalla mielestäni ihmisille pitää antaa oikeus tulla mukaan yhteiseen vaikuttamiseen milloin vain ja minkä syyn tai asian vuoksi tahansa. Se on perusoikeus.

Lue lisää »

Uutta edessäpäin


Julkaistu: keskiviikkona 1. tammikuuta 2014


Vuoden ensimmäisenä päivänä tunnen kiitollisuutta edellisestä vuodesta. Joulun aika ja vuodenvaihde on antanut mahdollisuuden rauhoittua läheisten kanssa yhdessäoloon Syötteen mökillä. Puolentoista viikon mittainen irrottautuminen työasioista on ollut tarpeen, on saanut kerätä voimia ja valmistautua tulevaan.

Lue lisää »

Lapsen oikeudet tulee toteutua jokaisen kohdalla


Julkaistu: keskiviikkona 20. marraskuuta 2013


Lasten oikeuksien päivänä liputetaan oikean asian puolesta. Lasten asema ja heidän hyvinvointinsa on oltava yhteiskunnan tärkein tavoite. Lasten hyvinvoinnin kautta rakentuu terve tulevaisuus heille ja yhteiskunnalle. Lasten oikeudet täytyy olla kansainvälisten sopimusten lisäksi jokaisen sisäistämä asia. Tässä tavoite, jonka eteen tulee tehdä työtä. Paljon on korjattavaa käytännössä. Kaikki eivät saa riittävää huolenpitoa ja rakkautta.

Lue lisää »

Poliisin lupapalvelu kyykyttää kansalaisia


Julkaistu: perjantaina 15. marraskuuta 2013


Olen kohdannut viime aikoina kymmeniä hämmentyneitä ja ärtyneitä poliisin lupapalveluihin pettyneitä asukkaita Oulussa ja ympäristökunnissa. Heidän huonot kokemuksensa ovat peräisin useista eri palvelupisteistä. Tämä heikentää tärkeäksi näkemääni esivallan kunnioitusta.

Lue lisää »

Väkivalta tuo pelon arkeen


Julkaistu: perjantaina 11. lokakuuta 2013


Oululaisen ammattioppilaitoksen joukkopuukotus herätti kotikaupunkimme ahdistavaan tietoisuuteen siitä, että tällainen traumaattinen väkivalta on mahdollista täälläkin. Ensimmäisten järkyttävien ja hajanaisten tapahtumatietojen kuuleminen herätti minussa ja varmasti myös monissa muissa vanhemmissa konkreettisen pelon omien nuorten puolesta. Tieto heidän turvassa olostaan helpotti vain hetken; tilalle tuli ahdistus ja suru väkivallan kohteeksi joutuneiden nuorten ja heidän läheistensä osasta.

Lue lisää »

Kanta tasa-arvoiseen avioliittolakiin on arvovalinta


Julkaistu: perjantaina 4. lokakuuta 2013


Eduskunnan käsittelyyn on jätetty kansalaisaloite tasa-arvoisen avioliittolain puolesta. Esityksen tavoitteena on, että samaa sukupuolta olevilla pareilla olisi jatkossa oikeus solmia avioliitto. Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi avioliittolakia, lakia rekisteröidystä parisuhteesta ja lakia transseksuaalisen sukupuolen vahvistamiseksi. En halua loukata kenenkään tunteita, mutta mielestäni on selkeästi todettava, että jos kansalaisaloitteessa ehdotetut muutokset toteutetaan, murretaan samalla perinteistä ja luonnonmukaista kristillistä avioliittokäsitystä vakavalla tavalla. Seuraukset olisivat kauaskantoiset.

Lue lisää »

Tämä isku tuntuu


Julkaistu: lauantaina 31. elokuuta 2013


Lapsiperheitä on lyöty nyt kipeästi. Hallitus on päättänyt osittaa kotihoidontuen perheen isän ja äidin kesken niin, että jos toinen vanhemmista ei käytä omaa puolikastaan, se menetetään. Samalla hallitus ilmoitti rajoittavansa lasten subjektiivista päivähoito-oikeutta. Nämä iskut kohdistuvat ennen kaikkea lapsiin ja äiteihin. Nyt unohdetaan ne, joiden tukeminen olisi hyvinvointivaltion kannalta äärimmäisen tärkeää.

Lue lisää »

Tölväisykulttuuria


Julkaistu: torstaina 8. elokuuta 2013


Kesää on mediassa leimannut keskustelu sisäministeri Päivi Räsäsen hengellisessä tilaisuudessa pitämän puheenvuoron yksityiskohdasta, joka oli tulkittavissa monella tavalla. Ministeri puntaroi omantunnon suhdetta lain noudattamiseen ääritilanteessa. Vaikka täsmennys lain noudattamisesta tuli nopeasti, oli yksi nykymedian voimannäytös valmis täyttämään heinäkuun uutisvajetta.

Lue lisää »

On aika kuunnella


Julkaistu: torstaina 23. toukokuuta 2013


Miksi olemme näin aikaisin liikkeellä? Kysymys on oikeutetusti esitetty minulle monissa mielenkiintoisissa keskusteluissa. Varhaiseen liikkeellelähtöön on perusteensa ja niitä on tarpeen avata.

Lue lisää »© 2019 Copyright Sami Pikkuaho